Alibánfa

2010.05.31. 09:21

Magyarország a világ második legsportosabb nemzete

Szinte percről percre nyomon követtük a megyében a Kihívás Napján rendezett programokat. Az elmúlt hétvégén, május 28-án került sor az országos eredményhirdetésre.

Horváth László

A budapesti Spoon Café&Lounge étteremben adták át a szervezők a díjakat, jutalmakat, nyeremény-sporteszközöket. A verseny szervezői elmondták, hogy a világon május 19-én ötven országban tartottak „cselendzsdéj”-t, s Magyarország az előkelő második helyen végzett. A díjátadón részt vett Südi Iringó versenytáncos, valamint köszöntötte a résztvevőket Monspart Sarolta, egykori kiváló tájfutó világbajnok. Monspart Sarolta 14 magyar bajnoki címet nyert, 1972-ben világbajnokságot nyert, 1976-ban megnyerte a Svédországban rendezett O-ring-ent. Aktív sportpályafutását egy betegség szakította meg, ma mindenkit buzdít az egészséges életmódra, és az aktív sportolásra.

Monspart Sarolta az alibánfai küldöttség tagjaival való beszélgetés során szívesen emlékezett vissza a Zalában zajló versenyekre. Egyben örömét fejezte ki, hogy egyre több kislélekszámú település csatlakozik a régiós, valamint országos megmozdulásokhoz.

Ezek is érdekelhetik