Frissen Zalából

2021.07.25. 20:30

„Nem csüggedek, mert van még egy versenyszámom” – A zalai Major Veronika sportpisztolyban javíthat

A keszthelyi Major Veronika a 34. helyen zárt a női légpisztolyosok versenyében a tokiói olimpia vasárnapi versenynapján, Péni István a légpuskások versenyében pedig az ötödik helyen végzett.

MTI

Major Veronika nagyon elrontotta az elejét

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A 24 éves keszthelyi sportoló önmagához képest gyengén kezdett, a harmadik sorozattól kezdve aztán megtáltosodott. Az elhibázott első két sorozat miatt azonban a jó befejezés nem volt elég a döntős szerepléshez, Major 566 körrel fejezte be az alapversenyt.

– Köregységben nem azt értem el, amit szerettem volna, és így nem is sikerült döntőbe jutnom, de nem csüggedek, mert van még egy versenyszámom, és abban úgy érzem, jobb is vagyok – nyilatkozta az alapverseny után Major az MTI-nek, és hozzátette, lövészetének azt a részét, amely nem ment, most igyekszik elfelejteni.

Major Veronika nagyon elrontotta az elejét
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

A női sportpisztolyos számot csütörtökön és pénteken rendezik.

Vasárnap magyar részről még Péni István és Pekler Zalán áll lőállásba a férfi légpuskások versenyében az Aszaka Lőtéren. Pekler nem jutott a döntőbe, aki a 39. helyen zárt. Péni István viszont remekelt, 629,4 kört ért el a 60 lövéses alapversenyben és bejutott a nyolcas döntőbe. A 24 lövéses fináléban kiválóan kezdett, öt lövés után az élen állt. A 12. lövés után még gond nélkül versenyben maradt, de később már nem tudta behozni héttizedes hátrányát, így meg kellett elégednie az ötödik hellyel.

– Az alapversennyel nagyon elégedett vagyok, jól kezdtem, és végig megfelelő tudatállapotban voltam, a 629,4 kör egy nagyon erős eredmény ebben a mezőnyben” – nyilatkozta a finálé után Péni István, aki azt mondta, a döntőben mentális szempontból nem volt gondja, de sajnálja, hogy néhányszor hibázott, egymás után több 10,2-t és egy 10,0-t is lőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!