Szülésznők és bábák nemzetközi napja

2022.05.05. 17:53

Egészségügyi sétára hívta az érdeklődőket a Szent Rafael Kórház szülészeti osztálya (videó)

Május 5-e a szülésznők és bábák nemzetközi napja. A Nemzetközi Egészségügyi Központ 1991-ben alapította a Szülésznők Nemzetközi Szövetségét, a világnapot 2008 óta ünneplik.

Mozsár Eszter

Fotó: Katona Tibor

Ebből az alkalomból egészségügyi sétára hívta az érdeklődő kismamákat, családokat a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szülészeti osztálya. A figyelemfelkeltő akcióhoz csatlakozott Balaicz Zoltán és kisgyermekükkel felesége, Balaicz Zoltánné is. A polgármester az indulásnál hangsúlyozta, a szülésznőknek olyan csodát köszönhetünk, amiért egész életünkben hálásak lehetünk. Munkájukat pedig nem csak most, hanem egész évben tisztelni kell.

 

Opicz Erika vezető ápoló érdeklődésünkre elmondta, az osztályról közel tizenöt kolléga járja végig a Zárda-Kossuth-Rákóczi-Ady Endre utca útvonalát. Hozzájuk egyrészt a már itt szült édesanyák kisgyermekeikkel, valamint az éppen véget érő, aznapi szülésfelkészítő tanfolyam résztvevői csatlakoztak. A programot első alkalommal szervezték, ám hagyományt szeretnének teremteni vele. Végül Opicz Erika hozzátette, nagyon örül annak, hogy sok édesanyával tartják a kapcsolatot, akik a szülés után is meglátogatják az osztályon dolgozókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában