ZTE KK

2016.01.08. 13:43

Kinney nélkül Nyíregyházán - Az amerikai légiós vakbélgyulladás gyanújával kórházba került

Zalaegerszeg - Megkezdik az idei évet, pontosabban az új esztendő bajnoki mérkőzéseit az élvonalben szereplő zalai kosárlabda csapatok.

Kerkai Attila

A Zalakerámia-ZTE KK férfi együttese szombaton (18.00) Nyíregyházán, míg a ZTE NKK női csapata ugyanekkor Győrben lép pályára. 

A férfiak - érthetően - már pénteken elutaztak újabb mérkőzésük színhelyére, hiszen Nyíregyháza éppenséggel nem a szomszédban található. Az új év új feladatokat tartogat, ám mielőtt a Nyíregyháza elleni csatára térnénk rá, érdeklődésünkre Stárics Kornél, a ZTE KK ügyvezetője elmondta: Ante Krapic felépülése után kisebb módosítást került bele a szerződésébe, amit a játékos elfogadott és pénteken írt alá. A légiósoknál maradva, a bajnoki szünetben szinte valamennyi csapatnál új külföldi játékos neve bukkant fel, s továbbra is a ZTE KK a mezőny egyetlen együttese, amely ugyanazzal a kerettel dolgozik a szezon kezdetétől. 

- Nincs tervben újabb légiós szerződtetése, még akkor sem, ha esetleg a riválisaink erősítenének. Természetesen mi is olvastuk ezeket a híreket, de számunkra az a legfontosabb, hogy rend legyen a klubnál és a csapatnál, aminek az alapköve a stabil gazdálkodás és mi ehhez tarjuk magunkat - tette mindehhez hozzá Stárics Kornél. 

Az ügyvezetővel történt beszélgetésünk még délelőtt történt, de aztán kellemetlen hírt kapott később ő is. A csapat délelőtt itthon edzett, délben kelt útra, ám James Kinney nélkül, aki vakbélgyulladás gyanújával került kórházba.



- Most beszéltem a csapatorvossal, sajnos légiósunkat bent tartják megfigyelésre, illetve vizsgálatokra - tájékoztatott bennünket Bencze Tamás vezetőedző, immár útban Nyíregyháza felé. - Csütörtökön is jelezte már Kinney, hogy rossz a közérzete, aztán ma délelőtt lejött edzésre, de már nem öltözött át, hiszen fájdalmai voltak. Azonnal a kórházba vittük, s úgy terveztük, ha kiderült, hogy nem komoly a baj, utánunk jön, de jelenleg vakbélgyulladás gyanújával áll orvosi felügyelet alatt. Mit mondjak, nem repesek az örömtől... Az ő kiesésével csökkennek az esélyeink, de persze nyerni akarunk Nyíregyházán, ez nem kérdés. A srácok együtt vannak, eltökéltek a váratlan nehézségek ellenére is. A Nyíregyháza viszonylag tét nélkül játszhat ellenünk, hisuen mégis csak a negyediket fogadják, s nekünk a védekezésre kell nagyon figyelni. Gyakorlatilag a szombati házigazda minden posztról jól dob, s ezt kell kivédenünk. Jó ritmusban fejeztük be az évet, majd a szünet után például a hétfői, Körmend elleni edzőmeccsen is azt láttam, hogy tartjuk ezt az irányt. Most viszont egy nagyon nehéz csata vár ránk, s aligha kell kell magyaráznom, hogy miért.

A Zalakerámia-ZTE KK remek formában zárta a tavalyi évet, hiszen a legutóbbi hét mérkőzéséből hatot megnyert. 

A ZTE NKK női együttese ugyancsak szombaton (18.00) lép pályára a Győr vendégeként. Az elmúlt években a mindig esélyesebb kisalföldieknek gyakorlatilag mumusává vált a ZTE KK, hiszen jópárszor megtréfálta őket. 

- Kellemes emlékeink vannak ezekről találkozókról, de már leesett az új hó... - utalt a megváltozott erőviszonyokra Gáll Tamás vezetőedző.

- Csodák lehetnek, de csak nagyon ritkán, s hozzánk képest most nagyon erős a Győr. Egy-egy negyed belüli részsikereket kell szem előtt tartanunk és felkészülni a jövő heti, Vasas elleni találkozónkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!