ZTE KK

2014.12.18. 19:40

A ZTE KK minden tekintetben mélyponton van

Kecskemét - A kosárlabda NB I A-csoportjában a sereghajtó Zalakerámia-ZTE KK együttese nem tudott csodát tenni és nagyon sima mérkőzésen kapott ki a Kecskeméttől. A ZTE-nél minden szempontból nagy gondok vannak...

Kerkai Attila

KTE-Duna Aszfalt–Zalakerámia-ZTE KK 90-60 (25-10, 21-20, 23-11, 21-11)

Kecskemét, 600 néző. Jv.:Pálla, Jurák, Kulcsár.

Kecskemét: Kinney 12/6, Kovács P. 7/6, Ivosev 9/6, Barovic 12, Djerasimovic 12. Csere: Rakic 11/9, Karahodzic 4, Mészáros 7, Hegedüs 6/6, Pongó Ma. 5/3, Pongó Má. 3/3, Jakab 2. Vezetőedző: Stojan Ivkovic.

ZTE KK: Kertész 2, Gáspár 18/6, Darling 6, Tamir 14, Ilic 10. Csere: Mohácsi 4, Velkey 4, Czinger 2, Kerkai -. Vezetőedző: Milos Sporar.

„Lehetetlen küldetésnek” tűnt a ZTE KK számára, hogy sereghajtóként az elsőségét átmenetileg elvesztő Kecskemét ellen meglepetést okozzon, aztán a televíziós közvetítés jóvoltából a mérkőzés előtt egy meglepő nyilatkozat is elhangzott. Az egerszegiek sérült játékosa, Lekli József ugyanis az élő adásban úgy nyilatkozott: az Amerikában gyógyuló Nathan Healy egyik veséjét kivették. Eddig hiába kérdeztük a ZTE KK vezetőit arról, hogy mi a helyzet a csapat hazautazott légiósával, a válasz mindig az volt: még nincs konkrét információjuk róla. Podlovics Péter ügyvezetőt újra megkérdeztük.

– Nem tudom honnan van ez az információ, mert a klubot hivatalosan nem tájékoztatta erről sem a játékos, sem az ügynöke, sem pedig a család – hangzott a válasz.

A mérkőzés első félideje már hűen tükrözte a két csapat jelenlegi helyzetét. A sérülésektől sújtott ZTE KK gyakorlatilag nem tudott komoly ellenállást kifejteni az önbizalomtól duzzadó KTE ellen, így gyorsan nőtt a két csapat közötti különbség (12-1, 25-10). A kényelmes tempóban kosárlabdázó Kecskemét tartotta biztos előnyét.

A második játékrész elején Darling és Tamir, majd aztán Ilic is már 4-4 személyit gyűjtött be, ami előrevetítette a későbbi végkifejletet. Védekezésről felesleges lett volna beszélni, így innentől már végleg edzőmérkőzéssé vált ez a találkozó a KTE számára. A meglévő problémákat tetézte, hogy Darling bokája is megsérült, és a zalaiak szempontjából ez a mérkőzés már csak arról szólt, hogy megússzák a lehető legkisebb különbséggel. Ami végül 30 pont lett, a helyzet pedig a ZTE KK-nál most már tényleg kritikus...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!