ZTE KK

2014.12.17. 18:35

A ZTE KK csütörtökön az éllovas Kecskemét otthonában

Zalaegerszeg - Nem csak a naptári esztendő, de az alapszakasz első körében is az utolsó mérkőzésére készül az NB I A-csoportjában sereghajtó Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapata. Helyzete pedig nem könnyű: csütörtökön 18 órától az éllovas Kecskemét vendége lesz.

Kerkai Attila

A ZTE KK együttesének nehézségei ismertek: immár kilenc forduló óta nem nyert mérkőzést, alapemberei távoztak, illetve dőltek ki a sorból sérülések következtében, a legutóbbi három mérkőzése pedig már nyomasztólag is hatott. Kár lenne részletezni miért, maradjunk annyiban:  a nagy arányú vereségek ténye önmagáért beszél.

Elsősorban az önbizalom visszaszerzése lenne a legfontosabb az újabb találkozóra, hiszen a Kecskemét otthonában nem a ZTE KK lesz az esélyes. Sőt, az éllovas csütörtöki házigazda bombaformában van, hiszen zsinórban már a nyolcadik győzelménél tart Stojan Ivkovic legénysége. Minden bizonnyal a kilencedik sikerre hajt, s amint a kecskeméti klub honlapján olvasható, mindez egy rekordot is jelentene, hiszen ilyen sikeres bajnoki nyitányra még nem volt eddig példa a város csapatának életében.

– A mérkőzés egyértelmű esélyese a Kecskemét, s azt kértem a játékosoktól, hogy bizonyítsák be: jobb teljesítményre képesek, mint amit a Paks ellen mutattak – nyilatkozta a klub honlapjának a ZTE KK vezetőedzője, Milos Sporar. – Azt kértem, hogy játszanak úgy, ahogy az edzéseken teszik, hiszen az elvégzett munkával nem lehetek elégedetlen. Három dolognak kell összejönnie ahhoz, hogy egy jó mérkőzést játsszunk a nálunk sokkal erősebb Kecskeméttel. Átlagon felüli egyéni teljesítmények kellenek, kell egy jó dobóforma, ami eddig hiányzott és szükségünk lenne már szerencsére is, ami az utóbbi időben igencsak elkerült bennünket.

Az edző „három kívánsága” mellé küzdeni is kell, s ebben a műfajban Kertész Dániel (fehérben) nem szokott csalódást okozni.
Fotó: Pezzetta Umberto

A szerencse valóban elkelne most már a zalaiaknál, s az is, hogy a sérültekkel végre kiegészüljenek. Szerdán ismét érdeklődtünk Podlovics Péter ügyvezetőnél, hogy tudnak-e már valami konkrétumot Nathan Healy vesebetegségével kapcsolatban, aki az Egyesült Államokban kezelteti magát. Az ügyvezető továbbra is csak azt tudta válaszolni, hogy egyelőre nincs érdemi információjuk erről.

Az U21-es csapat első győzelme

Zalaegerszeg  – Az U21-es fiú kosárlabda bajnokságban megszületett a Zalakerámia-ZTE KK első győzelme.

Az egerszegi fiataloknak a bajnokság legutóbbi fordulójáig nem termett még babér, azonban a Paks ellen megtört a jég, így már nem nyeretlen a ZTE KK sem a sorozatban. Zalakerámia ZTE KK–Atomerőmű SE 83-75 (23-16, 19-12, 22-24, 19-23). A ZTE KK legjobb dobói: Kerkai 30/18, Velkey 18, Olasz 15, Kis R. 11.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!