ZTE KK

2014.11.19. 19:35

A ZTE KK villámigazolása sem segített a csapaton

A férfi kosárlabda NB I A-csoportjában nem jött be a Zalakerámia-ZTE KK számára a „titkos fegyver”, vagyis a villámigazolással szerződtetett újabb légiós játéka sem: a zalaiak a második félidőben összeestek és kikaptak Kaposváron is.

Kerkai Attila

Kaposvári KK–Zalakerámia ZTE KK 88-72 (21-17, 14-26, 23-11, 30-18)

Kaposvár, Városi Sportcsarnok, 600 néző. Jv.: Kapitány, Szabó G., Praksch.

Kaposvár: Gibson (2), Fodor M. (18/12), Raivio (22/9), Hendlein (14), Spica (20). Csere: Jancsikin (7/3), Grebenár (2), Benke (3/3), Kovács S. (-), Horváth M. (-). Vezetőedző: Fekete Ádám.

ZTE KK: Kertész (4), Graham (8), Gáspár (19/6), Healy (29/6), Tamir (4). Csere: Mohácsi (2), Czinger (-), Ilics (6). Vezetőedző: Milos Sporar.

Kertész Dánielt (kékben), a ZTE KK játékosát próbálja szerelni Matthew Gibson a szerdei meccsen. Fotó: Zalai Hírlap

A ZTE KK váratlan húzással élt erre a mérkőzésre, ugyanis egy új játékost szerződtetett a sérült Lekli József pótlására, amit egészen a kezdésig titokban tartott. A 206 cm magas Nemanja Ilic személyében újabb légiós mutatkozott be az egerszegiek csapatában, akivel kéthónapos szerződést kötöttek addig, amíg Lekli felépül. A játékos a bolgár bajnokságból, a Csernomorec csapatától érkezett, de ő sem tudta sikerre vinni az egerszegieket.

A találkozó előtt mindkét részről nagy volt a fogadkozás, ami érthető, hiszen a kaposváriak a jászberényi kudarcot, a zalaiak pedig a Soprontól elszenvedett hazai vereséget szerették volna feledtetni a szurkolóikkal. Tamir büntetőire Spica válaszolt tempóval a túloldalon, ám a rengeteg hiba miatt két percig nem születtek újabb pontok. Healy és Gáspár lendített a ZTE szekerén, s a védekezést jól megszervező vendégek ellen hamar hátrányba kerültek a somogyiak (2-10). Fekete Ádám az ötödik percben rendelte magához csapatát, s egy 9–0-ás rohanással sikerült is javítani a helyzeten, s innentől a Kaposvár akarata érvényesült. A második negyedben aztán Milos Sporar elérkezettnek látta az időt néhány tanácsra, s ezt követően a zalaiak újra nyílttá teték a találkozót. Szorosan alakult az állás, sőt Gáspár és Healy ponterős játékának köszönhetően a ZTE KK-vezetéssel fordultak a csapatok. A haramadik negyedben még egy ideig tartotta magát az egerszegi csapat, és vezetett (50-52), de aztán fordított a Kaposvár é innentől már a hazaiak akarata érvényesült. Olyannyira, hogy a ZTE KK gyakorlatilag teljesen összeesett és a záró tíz percben Raivio és Hendlein alakításait követően tetemesre nőtt a különbség (80-66). A ZTE KK látszólag beletörődött a vereségbe, s ez volt már számára a hetedik...

Fekete Ádám: „Nem játszottunk jól az első félidőben, de a második félidőben nagy akarással és a közönség segítségével tudtunk fordítani".

Milos Sporar: „Nagyon jól játszottunk három negyeden át, ám utána az történt, ami legutóbb a Sopron elleni találkozón. Hiányzik tőlünk egy igazi húzó játékos, aki ezeken a holtpontokon átlendítené a csapatot."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!