ZTE KK

2014.10.21. 16:35

Nehéz feladat - A ZTE KK szerdán Jászberényben

Zalaegerszeg - Nincs még két hete, hogy elkezdődött a férfi kosárlabda NB I A-csoportjában az új idény, s a Zalakerámia-ZTE KK a többi együtteshez hasonlóan már a harmadik fordulóra készül. Szerdán 19 órától az egerszegiek a Jászberény vendégei.

Kerkai Attila

Egy vereség és egy győzelem eddig a ZTE KK mérlege, s nem kétséges, hogy a szombati, hazai bravúr az Alba Fehérvár ellen mennyire kellett Raúl Jiménez együttesének. Ráadásul egy 40 pontos vereség után, így lélektani szempontból is sokat jelenthet még a szombaton elért győzelem.

Csakhogy, a ZTE KK-nál nem csak ez okozott gondot, hanem a sérültek és a betegek is. Raúl Jiménez vezetőedző a szerdai találkozóval kapcsolatban érdeklődésünkre elmondta, hogy napról napra dolgoztak azon, hogy minél többen százszázalékos állapotba kerüljenek, de továbbra is lesz hiányzó.

– Daniel Tamir nem játszhat most sem, s azok lesznek a pályán, akik teljesen felépültek, amiről szerdán döntök – mondta a szakvezető.

Justin Graham is elhúzódó sérüléssel bajlódik, de szombaton már a pályán volt és Jászberényben is sokat jelenthet a játéka. Fotó: Pezzetta Umberto

Az előttük álló találkozóra rátérve, természetesen ő is azzal kezdte, ami szombaton történt.

– Jó eredményt értünk el szombaton, ami nagyon fontos volt és az lesz a célunk, hogy ugyanezen a színvonalon kosárlabdázzunk szerdán is – mondta Raúl Jiménez. – Egy erős csapat ellen sikerült győznünk, ami biztosan sokat jelent. Tartani akarjuk azt az irányt, amivel sikerült az Alba Fehérvárt, az egyik várhatóan élcsapatot legyőznünk, s ebből merítünk erőt. A Jászberénynek erős kerete van, hosszú a kispadja, s olyan remek játékosai vannak, mint Dramicanin, Soós vagy Horváth Ákos. A Jászberény harcban lesz a play off-ba kerülésért, vagyis egy jó együttessel találkozunk. Felkészültünk a mérkőzésre, bízom a játékosaimban, s a lehető legjobbunkat akarjuk nyújtani.

A Jászberény eddig kétszer kikapott, előbb az Alba Fehérvár otthonában, majd legutóbb odahaza a Falco KC ellenében is. Ettől függetlenül Bencze Tamás, a jászságiak szakvezetője bízik csapata sikerében a ZTE ellen, melyet veszélyes ellenfélnek tart.

Az NB I A-csoportjában a 3. forduló már kedden elkezdődött: Nyíregyháza–PVSK A további program, szerda: Alba Fehérvár–Egis Körmend (18.00), Kaposvár–Atomerőmű SE Paks (18.00), Falco KC–MAFC (18.30), Jászberény–Zalakerámia ZTE KK (19.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!