ZTE KK

2014.06.11. 15:17

ZTE KK U23 - Rosszkor jöttek a sérülések

Zalaegerszeg - Befejeződött a ZTE KK U23-as korosztályú kosarasai számára a szezon, amely nem volt túl szerencsés – elsősorban sérülések és hiányzók miatt.

Kerkai Attila

Zalakerámia ZTE KKTF Budapest 71-91 (19-28, 14-23, 19-19, 19-21)

ZTE: Kis R. 29/12, Olasz 10, Lógár 10, Kerese -, Bojkovszky 8. Csere: Kis P, 2, Pepó 2, Kovács M. -, Nagy B. 10.

Az NB I A-csoportjának alapszakaszát még a biztató 5. helyen zárta a Kis Attila vezette együttes, ám a folytatás már balszerencsésre sikerült. A csapat meghatározó játékosai közül a keresztjáték során Kerkai Ákos és Czinger Zoltán sérülés, Velkey János pedig az U20-as válogatott edzőtábora, míg a rájátszásban számításba vehető Kovács Ádám klubváltása miatt nem állt az együttes rendelkezésére. Így aztán a keresztjátékban már a ZTE KK U18-as csapata szerepelt, Kis Patrikkal kiegészítve.

A Baja ellen hazai pályán még Velkey vezérletével nyerni tudtak a zalaiak, ám idegenben (akkor már Velkey sem játszott, hiszen a ZTE KK felnőtt együttese osztályozóra készült a Nyíregyháza ellen) már 12 pontos vereséget szenvedtek. A TF Budapest 22-23 éves játékosokból álló csapatától mindkét mérkőzésen vereséget szenvedtek az egerszegiek, így nem jutottak be a bajnokság döntőjébe, pedig teljes csapattal szép eredményt érhettek volna el az egerszegiek.

Az U18-as csapat is befejezte a szereplését a bajnokságban, és a 15. helyen végzett. A balszerencse a fiatalabbakat sem kerülte el, hiszen a szezon első mérkőzésén egyik meghatározó játékosuk, Pajor Péter súlyos sérülést szenvedett, az ő hiánya meghatározta a csapat idei szereplését. Ennek ellenére a rájátszásba még volt esélye bekerülnie a kék-fehéreknek, ami végül nem jött össze.

A csapatból Olasz Ádám, Lógár Bence és Kis Attila Raul nyújtott kimagasló teljesítményt, ám sokat fejlődött Bojkovszky Bence, Kovács Martin és Pepó Máté is a szezon során.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!