ZTE FC

2016.04.09. 07:52

A ZTE FC nem hibázott, három gólt lőtt

A labdarúgó NB II 22. fordulójában újra hazai pályán szerepelt a ZTE FC. A kék-fehérek vendége a Siófok együttese volt.

Kerkai Attila

Három hete szerepelt utoljára hazai környezetben a ZTE FC együttese, de nem szívesen emlékeznek erre a zalai drukkerek: nem kis meglepetésre ugyanis a vendég Vác 4-3-ra győzött Egerszegen. Akkor még tartotta második helyét a ZTE FC, azonban egy hete Balmazújvárosban is kikapott, így a Mezőkövesd megelőzte, jelenleg a harmadik pozíciót foglalja el az egerszegi együttes.

Zalai oldalon nem kérdés, hogy égetően szükség lenne a három pont begyűjtésére. Egyrészt, hogy tartani tudja Csank János csapata a lépést az éllovas Gyirmóttal és a második Mezőkövesddel (vasárnap Gyirmóton  rendezik kettejük rangadóját), másrészt, hogy megmaradjon a mögöttük lévőkkel szemben az előnyük, hiszen nagyon feljött a ZTE FC-re a Balmazújváros és a Kisvárda is.

A szombati vendég, a Siófok viszont az utóbbi esztendőkben a ZTE  egyfajta mumusává is vált, hiszen sikert nem nagyon tudott elkönyvelni a Balaton-partiakkal szemben. Az ősszel a zalaiak kikaptak Siófokon (1-0), aztán szinte pontosan egy esztendeje, tavaly áprilisban Zalaegerszegen nem kis meglepetésre a Siófok 3-0-ra nyert a ZTE-stadionban. Ám előtte sem sikerült a zalaiaknak nyerni,  csak döntetlenre futotta erejükből a balatoniak ellen. Goran Kopunovic együttese a most zajló bajnokságban a  tavaszt három győzelemmel kezdte, de a legutóbbi három mérkőzését elveszítette,  legutóbb például hazai pályán a Soroksár ellen. Vagyis, a szombati vendégeknek is nagyon fontos lenne a pontszerzés, de persze a ZTE-nek is.

A ZTE FC csapatából hiányzik a gólkirályi cím egyik várományosa, Daru Bence, akit a múlt héten Balmazújvárosban kiállítottak és egymeccses eltiltást kapott.

ZTE FC - BFC Siófok 3-0 (1-0)

Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 1748 néző. Jv.: Zierkelbach (Mohos, Aradi).

ZTE FC: Kovács D. - Simonfalvi, Gyagya, Forgács, Szalkai - Nagy T., Bedi - Babati (Koller, 65.), Wittrédi, Városi (Ekker, 85.) - Horváth R. Vezetőedző: Csank János.

Siófok: Gábor - Baksa, Tamás, Farkas N. (Elek, 59.), Rusvai - Gál, Nagy J. - Nagy D., Ivancsics, Nagy R. (Gréczi, 61.) - Murka. Vezetőedző: Goran Kopunovic.

Gólszerzők: Wittrédi (43., 11-esből), Bedi (56.), Horváth R. (82.).

1. perc: Elkezdődött a találkozó, a ZTE indította útjára a labdát.

3. perc: A Siófok rúghatja az első szögletet. A sarokrúgás után a hazai védők hibáztak, de Tamás melléről, 2 méterről a kapus kezébe pattant a labda.

7. perc: Wittrédi passzolt a 16-os vonalánál álló Horváth R.-hez, de a zalaiak támadója nem tudott kapura fordulni, végül a védők szerelték.

9. perc: Nagy T. indította Horváth R.-t, Baksa kivágta a labdát, de a Nagy T.-vel szembeni szabálytalanság miatt szabadrúgással jöhet a ZTE.

10. perc: Wittrédi pontrúgását a hosszú oldalról Gyagya kiszorított helyzetben tudta csak beadni, Gábor lehúzta.

11. perc: Bedi indította Babatit, de a beadás lecsúszott, kirúgással jöhet a Siófok.

13. perc: Ivancsics ívelt a kapu elé egy szabadrúgást jobbról, Kovács D. lehúzta a labdát.

15. perc: Városi indult meg a jobb oldalon, Farkas N. a 16-os vonalánál felrúgta, szabadrúgás és sárga a vendégek védőjének.

16. perc: A pontrúgást Bedi kapura tekerte, Gábor kiöklözte a középre tartó labdát.

18. perc: Babati tört be a 16-oson belülre, egy szép csel után középre gurított, de nem talált embert.

21. perc: Bedi jobb oldali szöglete után Gyagya csúsztatott kapura, a labda azonban a kapu tetején landolt.

24. perc: Ezúttal Babati végezhetett el sarokrúgást, de nem lett belőle helyzet.

28. perc: Ivancsics jobb oldali szöglete után Murka fejelt 6 méterről Kovács D. kezei közé.

29. perc: Nagy D. vitte befele a labdát a 16-os vonalánál, majd 15 méteres lövése ment nem sokkal mellé.

30. perc: Wittrédi 24 méterről fordult egyet és lövésre szánta el magát, de a labda a kapu bal felső sarka mellett hagyta el a játékteret.

31. perc: Wittrédi jó cselekkel tört előre, majd Városihoz játszott, aki Bedihez továbbított, a középpályás remekül adta középre a labdát balról, az 5-ös vonalán Horváth R. abszolút tiszta helyzetből a kapu fölé fejelt.

33. perc: Ivancsics Gellért lőtt 20 méterről nem sokkal a kapu mellé.

34. perc: Nagy J. kap sárgát, aki Nagy T.-nek lépett oda nagyon csúnyán.

35. perc: Babati 26 méterről végezhette el a szabadrúgást, a lövése megpattant, szöglettel jöhet a ZTE. Bedi szögletéből Városi próbálkozhatott egy fejessel, de valamivel a bal felső sarok mellé fejelt.

41. perc: Bedi 17 méteres lövését fogta Gábor a bal alsó sarok előtt.

43. perc: Városi lépett ki, az alapvonalnál Gábor fellökte, a játékvezető a 11-es pontra mutatott. A labda mögé Wittrédi állt, aki laposan a balra mozduló kapus mellett a jobb sarokba lőtt. 1-0

45. perc: Kovács D. hosszan rúgta előre a labdát, Városi kiléphetett volna, de Rusvai az utolsó pillanatban szerelte.

45+1. perc: Vége az első félidőnek.

Az első félidőben a ZTE kezdeményezett többet, ugyanakkor a Siófoknak is akadt néhány veszélyes helyzete. Lélektanilag viszont a legjobb pillanatban, még a szünet előtt büntetőhöz jutott a ZTE FC és Wittrédi megszerezte csapatának az előnyt. Az viszont biztos, hogy a ZTE-nek újabb gól, vagy gólok kellenének ahhoz, hogy még felszabadultabban futballozhasson a folytatásban.

46. perc: Elkezdődött a második játékrész.

47. perc: Gyors bedobás után Babati jobbról a kapusra vezethette a labdát, jó helyzetben volt, de talán belül Horváth R. és Városi még kecsegtetőbben. Babati egyet még tolt a labdát, ám 8 méteres lövése a kapusról kipattant, Városi szerezte vissza a labdát, 12 méterről lágyan emelt, de a bal felső sarokból Gábor Péter kapus szögletre ütötte a labdát.

49. perc: Nagy D. lefutotta Szalkait, a beadása elakadt, utána pedig rossz megoldást választott, pontatlanul ívelt középre, a labda elsuhant a berobbanó csatárok és a kapufa között.

52. perc: Babati lőtt 23 méterről a kapu fölé. A lövés erejével nem volt gond, de az irányzékkal igen.

53. perc: Babati megint a jobb oldalon próbálkozhatott, remek cselekkel tört be a 16-oson belülre, majd az 5-ösön belül egy testcselt követően a ziccerben lévő Horváth R. felé passzolt, de a siófoki kapus hihetetlen bravúrral utánanyúlt a labdának és még elcsípte.

56. perc: Újabb gyors ZTE támadás futott a pályán, Bedi középen kapta a labdát, majd megiramodott a kapu felé és 23 méterről, ballal óriási gólt ragasztott a kapu bal oldalába. 2-0

59. perc: Cseréltek a vendégek, Farkas N. megsérült, helyette Elek lépett pályára.

61. perc: Újabb vendégcsere: Nagy R. helyett Gréczi állt be a Siófok csapatába.

65. perc: Cserélt a ZTE is, Babati hagyja el a pályát, a helyére Koller áll be. A lecserélt Babati nagy tapsot kapott a közönségtől.

67. perc: Szalkai sípszó után elrúgta a labdát, amiért a játékvezető felmutatta neki a sárga lapot.

69. perc: Megint a jobb oldalon indult a ZTE akciója, ezúttal viszont Simonfalvi játszotta meg jól a labdát, visszagurított Wittrédinek, aki kissé jobbról, 17 méterről megcélozta a kapu jobb oldalát, a lövése fél méterrel elkerülte a kaput.

73. perc: Jobb oldali hazai szöglet után Horváth R. maradt le centikkel a labdáról.

76. perc: Nagy T. helyett Patvaros a pályán a hazaiaknál.

77. perc: Tamás kapott sárgát, aki a kilépő Horváth R.-t kaszálta el.

77. perc: Wittrédi szabadrúgását a vendégkapus ütötte szögletre.

80. perc: Jó összjáték után Wittrédi jobbról, laposan tette középre a labdát, de a siófoki kapus ismét remek érzékkel csípte el azt az érkező Horváth R. elől.

81. perc: Nagy D. ment el a jobb oldalon, a beadására Elek robbant be, de 3 méterről a kapu mellé lőtt.

82. perc: Tamás szorításában Horváth R. lépett ki, a kapus is érkezett szemből. A zalai támadó és Gábor P. ütközött, a labda végül a jobb alsó sarokba csorgott. 3-0

85. perc: Újabb csere a ZTE-nél: Városi helyett Ekker érkezik a pályára.

87. perc: Ismét Nagy D. futott el a jobb oldalon, a középre gurítását azonban Elek 3 méterről a kapu fölé pörgette.

90. perc: Ez nem Elek napja, ezúttal centikkel maradt le Ivancsics bal oldali beadásáról.

90. perc: 2 perc lesz a hosszabbítás.

90+2. perc: Vége a mérkőzésnek.

A ZTE FC két vereség után nagyon fontos három pontot szerzett. A hazai közönség három szép találatot is láthatott, de meg kell jegyezni, hogy a Siófok játékában is benne volt a gól és egyet mindenképpen megérdemeltek volna a játék képe alapján a vendégek is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!