ZTE FC

2016.03.19. 12:45

Bombameglepetés: Egerszegen nyert a Vác

A labdarúgó NB II-ben szombaton a második helyezett ZTE FC az osztály újoncát, a 14. helyezett Vác csapatát fogadta a ZTE Arénában.

Kerkai Attila

A két csapat közötti,  helyezésbeli különbség okán is  a ZTE FC az esélyese ennek a találkozónak. A másik, hogy a zalaiak a feljutásért vannak harcban, hazai pályán szerepelnek, ezért mindenképpen Csank János együttese a három pont legfőbb várományosa.  A Vác viszont a kiesés  ellen harcol, vagyis számára minden egyes találkozó élet-halál harc.

A ZTE FC - Vác párosítás  azért  sem nevezhető egy a sok közül összecsapásnak, hiszen a zalaiakat irányító Csank János edzői pályafutásában a Duna-parti együttes kiemelt szerepet töltött be. A Vác csapatával lett 1994-ben bajnok, összesen hat évet töltött el itt, s egyik legfontosabb játékosa az a Nagy Tibor volt, aki jelenleg a Vác csapapának  a vezetőedzője.  Három éve visszatért ide, s akkor a megyei bajnokságból indulva két év alatt két osztályt lépett előre (megyei, NB III) a Váccal. Tavaly nyáron Csank János a ZTE FC ajánlatárt fogadta el, ahová szintén visszatért az itt eltöltött korábbi időszaka (2008-2011) után.

ZTE FC - Vác FC 3-4 (2-2)

Zalaegerszeg, 1852 néző. Jv.:   Botló (Kis Z., Iványi Z.).

ZTE FC: Szappanos - Bailo, Króner (Horváth R., 73.), Forgács,  Szalkai  (Patvaros, 46.) - Szakály A. (Wittrédi, 46.), Nagy T., Bedi - Babati, Daru, Városi. Vezetőedző: Csank János.

Vác: Palásthy - Görgényi, Dlusztus, Tóth F., Tányéros, Hegedüs  - Rusvay (Rása, 80.), Tóth Barnabás, Tóth G., Zsolnai (Kószás, 91.) - Tóth Barna (Németh G., 70.). Vezetőedző: Nagy Tibor.

Gólszerző: Daru (6.), Babati (30.), Bedi (35.), illetve Tóth Barnabás (32.), Zsolna (45., 64.), Rása (84.).

A ZTE FC együttesében ismét a kezdők között van Bedi Bence és Babati Benjamin, a legutóbbihoz képest viszont változás, hogy Gyagya Attila nem kezd, Bailo Dávid viszont igen, továbbá Szappanos Péter és Városi Viktor is visszatért a kezdőbe. A Dunaújvárosban rendezett múlt pénteki találkozón  nyaksérülés miatt lecserélt Daru Bence is vállalta a játékot. Egerszegen az idő kora tavaszias, a ZTE Aréna új gyepszőnyege pedig egyre szebb, ahogy a fű kezd kizöldülni.

1. perc: A Vác kezdte a játékot.

3. perc: Egyelőre tapogatózó a játék, annyit látszik, hogy a Vác alaposan megszervezte a védelmét. Sőt, gyakorlatilag három belső védővel játszik  a vendégcsapat.

6. perc: Ott az első zalai gól. Szakály jobb oldali szögletét közvetlen a kapu előteréből, két méterről Daru fejelte a léc alá, 1-0.

9. perc: A korai gól tehát ismét adott a ZTE számára, amely igyekszik a középpályán labdákat szerezni. A Vác továbbra is egy erősen meghúzott védővonalat  alkalmaz, de majdnem beakadt a második zalai gólt, amikor Babati elől az utolsó pillanatban vágták ki a labdát a vendégek.

14. perc: Nyolc főből áll a váci szurkolók csoportja, akik folyamatosan biztatják csapatukat. Derék dolog.

18. perc: A ZTE türelmesen játszik, arra figyel, hogy ne nyíljon ki. Egyelőre semmi sem veszélyezteti vezetését, úgy tűnik, hogy szép lassan akarja felőrölni a vendégcsapat erejét.

21. perc: Króner és Tóth Barnabás csapott össze a felező vonalnál. Mindketten a földön maradtak, ápolni kellett őket, de visszatérhettek a pályára.

25. perc: Bailo lépett el Tóth Barna mellett, aki visszahúzta a zalai játékost a 16-os bal oldali vonalánál. Sárgát kapott a váci játékos, a megítélt szabadrúgást Bedi végezte el, de a kapu fölé tekert.

28. perc: Bedi döntött úgy, hogy nem vár tovább és 23 méterről életerős lövést eresztett kapura,  Palásthy jobbnak látta nem megfogni a labdát, hanem a mezőnybe öklözte.

30. perc: A partjelző jelzésére Tányéros kapott sárgát, aki Babatit könyökölte le. A megítélt szabadrúgást Babati 21 méterről gyönyörűen csavarta a labdát a kapu bal oldalába, 2-0.

32. perc: Szépített a Vác. Bal oldali szöglet után Szappanos elvétette a labdát, nem tudta elütni, így Tóth Barnabás elé került a labda, aki estében hat méterről a kapuba továbbított, 2-1.

35. perc: Ha nem lett volna a szépítés, talán a Vác is úgy gondolná, hogy nincs miért tovább várnia és nyíltabb futballt is felvállalna. Így viszont teljesen érthető, hogy marad a masszív védekezésnél, hiszen a példa is mutatta, hogy bármikor képes egy gól találni, ugyanakkor a ZTE nem nagyon tudja őket átjátszani.

40. perc: Pontosabban a Vác már nem is annyira védekezik. Rusvay bal oldali szögletét Tóth Barna fejelte négy méterről kapura és az volt a ZTE szerencséje, hogy éppen Szappanost találta telibe.

42. perc: Ott ragadt a Vác a ZTE kapuja előtt, zsinórban a negyedik szögletet végezhette el a vendégcsapat. Ez most már nem nagyon tetszik a zalai közönségnek sem...

45. perc: Egyenlített a Vác! Egy előrevágott labdát Zsolnai vett le, majd a kapui felé indult. Nem is nagyon támadták, aki 18 méterről lövésre szánta el magát és nagy gólt lőtt az elmélázó Szappanos felett, 2-2.

Vége a játékrésznek.

Sokáig úgy tűnt, hogy a ZTE  ha szép komótosan is, de már az első félidőben bebiztosítja sikerét. Amikor viszont 2-0-ra vezetett,  nem volt elég koncentrált és a szépítés után az utolsó tíz percben egyértelműen a Vác akarata érvényesült és egyenlített is.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. A ZTE FC csapatában két változás van, Patvaros Zsolt és Wittrédi Dávid érkezett, Szakály Attila és Szalkai Róbert helyett.

48. perc: Egy lelátói optimista hang szerint "azért behúzzuk ezt", de kérdés, hogy a ZTE valóban fel tud-e pörögni a vérszemet kapott Vác ellen.

54. perc: Nagyjából megint az zajlik a pályán, ami az első 35 percben. Vagyis, a ZTE passzolgat, de nem nagyon tud a váciak mögé kerülni, így esélye sincs helyzetbe kerülni.

58. perc: Kezd elfogyni az egerszegi drukkerek türelme csapatuk játéka láttán. A ZTE csak ívelget előre, de ezeket a labdákat nehéz megszelidíteni, főleg úgy, hogy hátul a váciak mindig létszámfölényben vannak.

59. perc: Tóth F. lépett oda keményen Darunak, amiért járt a sárga lap a váci fiúnak.

63. perc: Tanácstalanság érződik a zalaiakon, és nem is játszanak elég jól és hatékonyan. Mindez a Vácnak kedvez, amely szigorúan védekezik.

64.perc: Vezet a Vác. Vendégkontra végén Tóth Barna fordult le jól, Forgács végül szabálytalanul szerelte. A Vác szabadrúgáshoz jutott a kaputól 20 méterre, a labdát Zsolnai lőtte el és kegyetlenül bevarrta a kapu bal oldalába, 2-3.

68. perc: A ZTE teljesen leblokkolt, képtelen kimászni a gödörből, amibe került.

70. perc: Bailo kapott sárga lapot, hiszen műesésnek minősítette a játékvezető az esését. Csere a váciaknál: Tóth Barna helyett Németh G. a pályán.

73. perc: Króner helyett Horváth Roland a pályán.

76. perc: Egyre nehezebb a zalaiak helyzete, hiszen a Vác okosan és taktikusan játszik, úgy  őrzi az előnyét, hogy közben nem húzza magára a hazaiakat. A ZTE játékosai pedig képtelenek  helyzetet kidolgozni.

80. perc: Cserél a Vác: Rusvay helyett Rása a pályán. A zalai közönség pedig fütyül, hiszen jogosan elégedetlen a hazaiak játékával.

82. perc: Óriási ziccert hibázott a Vác: Németh G. lépett ki középen és tejesen tisztán, aminek a végül Dlusztus lőtt az üres kapu helyett az oldalhálóba.

83. perc: Egyelített a ZTE. Bedi lépett előre és 35 méterről középről óriási gólt lőtt, 3-3.

84. perc: Vezet a Vác! Hegedüs futott el a bal oldalon, Patvarost átjátszotta, átadása a hosszú oldalra érkezett, a Rása pedig okosan 6 méterről a kapu jobb oldalába fejelt, 3-4.

87. perc: A ZTE elképesztő hibákra képes, hiszen az újabb kapott gól is ilyenek után született. És most már úgy néz ki, hogy teljesen le is blokkolt, ez a váci gól ezt is eredményezheti.

90. perc: Az utolsó perc kezdődik és most már a zalaiaknak a döntetlen is jó eredmény lenne. Rejtély, hogy mi történt a ZTE-vel, hiszen elképesztően gyengén futballozott a mérkőzésen, s ne feledjük az egyik kiesőjelölt ellen.

92. perc: Vége a mérkőzésnek.

Óriási csalódást okozott szurkolóinak a ZTE FC, amely  gyenge játékkal kapott ki hazai pályán. A Vácot viszont dicsérni kell, ugyanis az egyik feljutó otthonában egy hétgólos mérkőzést nyert meg, ráadásul 0-2-ről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!