ZTE FC

2015.10.13. 14:25

A ZTE FC a 16 közé jutott a Magyar Kupában

Kedden a labdarúgó Magyar Kupában a legjobb 32 között az NB III-as Dunaharaszti MTK vendége volt a ZTE FC második ligás együttese. Az egerszegiek sovány, egygólos mérkőzésen nyertek, amivel az alapcélt, vagyis a továbbjutást elérték.

Kerkai Attila

Dunaharaszti-MTK – ZTE FC  0-1 (0-0)

Dunaharaszti, 200 néző. Jv.: Kovács J. (Viszokai, Becséri).

Dunaharaszti: Kalmár – Méder, Rétsági, Nyéki, Márton – Kovács G., Gacsal – Rebcsák, Ablonczy (Szmona, 80.), Aranyos (Szalay, 71.) - Mészáros. Vezetőedző: Króner Péter.

ZTE FC: Kovács D. - Simonfalvi, Króner, Fodor, Horváth P. – Koller (Bailo, 60.), Patvaros – Szalkai (Nagy T., 79.), Szőllősi, Bíró – Horváth R. Vezetőedző: Csank János.

Gólszerző: Szalkai (53. p.).

A kapuban Kalmár, vagyis „Kahn"...  Két éve gyakorlatilag kapust cserélt a két klub, amikor a ZTE FC akadémián nevelkedett hálóőre Dunaharasztiba igazolt (becenevét a korábbi német klasszisról kapta), Szappanos Péter pedig a ZTE FC-hez igazolt. Kettejük közül csak Kalmár volt ott a kezdők között, hiszen a zalaiak gyakorlatilag teljes sztenderd kezdőcsapatukat pihentették az NB III-as ellenféllel szemben. A cél egyértelműen a továbbjutás volt és előbb a 3. percben Szőllősinek volt egy közeli lövése, amit a kapusba lőtt, majd Szalkai a kapu torkából durrantott mellé, igaz a labda váratlanul került elé. A ZTE FC jórészt a saját térfelére szorította a hazaiakat, de aztán az első szögletről majdnem betalált a Dunaharaszti, amikor Ablonczy fejesét ütötte ki Kovács kapus. A 23. percben Szőllősi szabadrúgását hárította Kalmár, majd egy hazai kontra után Ablonczy lefordulása okozott veszélyt a zalai kapu előtt. Az egerszegieknek figyelniük kellett, de  leginkább gólt kellett volna lőniük, anélkül nehéz továbbjutni.

Szünet után Rebcsák maradt üresen a 16-os vonalánál, de lövését fogta Kovács. A zalaiaknak gólt kellett volna lőniük ahhoz, hogy az ilyen lehetőségeknél ne kelljen izgulniuk, aztán az 53. percben érkezett is a találat. Horváth R. tört be a 16-oson belülre, visszagurítását pedig 7 méterről Szalkai a kapu közepébe lőtte, 0-1. A 61. percben Szőllősi ravasz szabadrúgása a kapufáról jött ki. A ZTE FC aztán könnyen eldönthette volna a találkozót, hiszen Horváth Rolandnak is voltak helyzetei, de az is igaz, hogy a 76. percben a lelkesen játszó Dunaharasztinak Mészáros révén is akadt lehetősége. Az utolsó öt percben Horváth R.-nek volt még két tökéletes ziccere, ám mindkétszer Kalmár kapus bravúrral hárított.

A ZTE FC sovány győzelmet aratott, és a legfontosabb célját, vagyis a 16 közé jutást elérte.

Csank János: „Jó iramú mérkőzés volt megfelelő ellenféllel. Zömében nem lőttük be helyzeteinket, ezért is marat nyílt a találkozó. Az az igazság, kellett volna még gólt lőnünk, hiszen helyzeteink megvoltak."

Króner Péter: „Küzdelmes mérkőzésen emelt fővel búcsúzunk. Kis hiányérzetem azért van, mert két-három lehetőségünk nekünk is volt, amit illett volna jobban kihasználnunk."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!