ZTE FC

2015.06.01. 16:01

A ZTE FC-nél erősebb csapat a cél

Zalaegerszeg - Vasárnap befejeződött a pontvadászat a labdarúgó NB II-ben is, melyben a ZTE FC együttese a nyolcadik helyen zárt. Ennél jóval előrébb várták eredendően a zalaiakat úgy a szakemberek, mint a klub vezetői is, de a 30. forduló alatt mutatott forma gyakorlatilag visszaköszön a helyezésben.

Kerkai Attila

A vasárnapi szezonzárón a már kiesett Kaposvár vendégeként egy félig már „agyonnyert" mérkőzést tett önmaga számára nehézzé a ZTE FC. A zalaiak már 3-0-ra is vezettek a teljesen szétesett Kaposvár ellen, amely még 11-est is hibázott, de a végén feljött 3-2-re, sőt... Az utolsó pillanatokban még Szappanos védett egy nagyot, a hálóőrnek összességében így döntő érdemei voltak (nagyokat védett és megfogott egy tizenegyest) a sikerben.

Szappanos Pétert azért is emeltük ki, mert egyrészt valóban jól teljesített, másrészt ő az egyik olyan játékos, akit tavaly nyáron érdemes volt leigazolni. Az NB III-ból jött, de az NB II-ben most már talán mondható, hogy gyökeret eresztett. A ZTE FC a célját (az első öt helyezés) többek között azért sem érte el, mert nem minden újonnan érkezett játékos váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Neveket azért sem említünk, mert úgyis kitalálható, kikről van szó, ami a játékpercekből is kikövetkeztethető.

Petrók Viktor csúszik be, a két zalai játékos, Délczeg Gergely és Bailo Dávid közé a szezonzárón. Fotó: Szekeres Péter

Hamarosan – ez néhány nap – sokkal konkrétabb információk várhatók a ZTE FC házatájáról. Kedden és szerdán még edz a csapat, aztán június 29-ig tart a nyári szünet. Ez idő alatt pedig versenyképes keretet akarnak kialakítani a kék-fehéreknél. A bekövetkezett változások és a licencproblémák miatt ugyanis olyan NB II-es mezőny jöhet össze a következő kiírásra, amelyből az utóbbi évekhez képest a legkönnyebben lehet majd az első két, azaz feljutó helyre odaérni. Ha valóban nem indulhat még az NB II-ben sem (a Győr és a Pápa mellett) a PMFC, a Kecskemét és a Nyíregyháza, akkor még az is elképzelhető, hogy az NB II-ben most harmadik és ismét „hoppon" maradt Gyirmótot is felkérik az élvonalbeli indulásra. Így pedig maradna mostani mezőny (kivéve a feljutó Vasas és a Békéscsaba), kiegészülve a kieső Dunaújvárossal és persze az NB III-as bajnokokkal. A ZTE FC pedig még mindig annál patinásabb klub az NB II-ben, hogy újra az egyik lehetséges esélyest lássák benne.

Persze, nem mindegy, hogy a kék-fehérek milyen kerettel vágnak neki a következő szezonnak és tudják ezt a klub vezetői is. Meghatározó tudású futballisták kellenek az ütőképesebb együtteshez, a jelenlegi keret értékesebb játékosainak megtartása mellett.

Úgy tudjuk, hogy szerdáig mindenkivel egyeztetnek a vezetők, azokkal is, akikkel bontani szeretnének és azokkal is, akikre számítanak, továbbá Lendvai Miklós vezetőedzővel, hogy megismerjék az ő elképzeléseit is. A kiszemelt labdarúgókkal elkezdték már felvenni a kapcsolatot, de az „átrendeződések" miatt valószínűleg a nyári játékospiac a korábbiaknál is érdekesebben alakul majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!