ZTE FC

2015.01.13. 14:40

Maribor–ZTE FC: Az egerszegieknél próbajátékosok is lesznek a BL-résztvevő ellen

Zalaegerszeg – A ZTE FC labdarúgócsapata szerdán az első felkészülési mérkőzésére készül, méghozzá a szomszédos Lendván, ahol 15.30-tól az ősszel a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelt NK Mariborral méri össze erejét.

Kerkai Attila

Akik jártak már a szlovéniai kisvárosban, most nem a megszokott stadionhoz kell, hogy vezessen az útjuk, ugyanis a mérkőzést a nem sokkal odébb található műfüves pályán rendezik. A ZTE FC számára pedig egy remek alkalmat nyújt ez, hiszen ritka, amikor ilyen erős ellenféllel találkozhat.

A ZTE FC fiataljai, így Tóth Benjamin (elöl), Aranyos Mózes és Bíró András (jobbról) is készülhet. Fotó: Pezzetta Umberto

Az NK Mariborról tudni kell, hogy a BL-selejtezőből verekedte be magát az elitkörbe, vagyis a csoportmérkőzéses szakaszba. A G-jelű négyesben a Chelsea, a Schalke és a Sporting Lisboa társaságában töltötte ezt az időszakot és a szlovének mindhárom ellenfelükkel egyszer-egyszer 1-1-es döntetlent értek el, így végül 3 ponttal a negyedik helyen végeztek. Játékukkal viszont abszolút nem okoztak csalódást, sőt hazai pályán győzelmi esélyeik is voltak riválisaikkal szemben. Ante Simundzic csapata ezeket a napokat, heteket a Muraszombathoz közeli Moravske Toplicén tölti edzőtáborban immár a teljes kerettel. Amit tudni kell még az ellenfélről, hogy az NK Maribor sportigazgatója nem más, mint a korábbi szlovén klasszis Zlatko Zahovic az FC Porto, a Valenci és a Benfica korábbi sztárja, aki egyes hírek szerint 5 millió eurót tett be a klubba saját vagyonából. Fia, Luka Zahovic is a csapat tagja, sőt a szlovén futball egyik legígéretesebb játékosának tartják a most 20 éves játékost.

Kedden tehát valóban erős csapattal találkozik majd a ZTE FC NB II-es csapata, aminek Lendvai Miklós vezetőedző is örül. Az első felkészülési mérkőzés előtt kérdeztük arról, mi lesz számukra a legfontosabb ezen a találkozón.

– A múlt héten kezdtük el a munkát, így még az elején vagyunk, de eleve úgy terveztük, hogy ez első két hétben a védekezésünket szeretnénk rendbe tenni – mondta Lendvai Miklós. – Vagyis erről szeretnék leginkább pozitív visszajelzéseket kapni, hogy szervezetten, jól felépítve tudjuk megszűrni az ellenfél játékát. Örülök neki, hogy egy ilyen erős ellenféllel is találkozhatunk, és a meccsterhelés lesz a legfontosabb, hogy elosszuk erőnket a találkozó során, s lehetőleg mindenki szerephez jusson. Melczer Vilmos továbbra is még egyénileg készül, a többiek hadra foghatók, így az új igazolásunk, Szakály Attila is.

Az erősítésekkel kapcsolatban is érdeklődtünk a klubnál, ahol azt az információt kaptuk, hogy továbbra is dolgoznak ezen. A kiszemeltek közül viszont még senki sem lesz ott a pályán a Maribor ellen, viszont próbajátékosok közül igen. Többek között a Veszprémből Németh Erik és Császár Attila készül együtt a ZTE FC keretével, és érkezik még a Puskás FC-től Tóth László is, valamint a már a múlt héten is Egerszegen edző Skriba Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!