ZTE FC

2014.09.06. 14:37

Jelentősen feljavult a ZTE játéka a második félidőben

Szombaton 18 órától a ZTE FC NB II-es labdarúgó csapata a Szeged 2011 együttesét látta vendégül, melynek soraiban Máté Péter visszatért Egerszegre.

Kerkai Attila

A labdarúgó NB II 2014-2015. évi sorozatában második alkalommal lép pályára hazai környezetben a ZTE FC csapata. Az első hazai fellépés sikeresnek volt minősíthető, hiszen két hete a kék-fehérek a Szolnok együttesét nemcsak simán, 3-0-ra verték, de a játékukkal is elégedettek lehettek. Nem úgy az idegenbeli fellépéseikkel... A ZTE FC ugyanis Békéscsabán és Szigetszentmiklóson is simán kikapott, s éppen abban bíznak a találkozó előtt az egerszegiek, hogy az újabb hazai mérkőzés ismét meghozza a szerencséjüket.

A héten a ZTE FC engedélyével a csapattal edzett Safet Jahic, ami csak amiatt lehet érdekes, hiszen a szlovén kapus januárban igazolt Kaposvárra a zalai megyeszékhelyről. Jelenleg nincs csapata, két hete az angol League One-ban, azaz a harmadik vonalban  szereplő Yeovil FC-nél járt próbajátékon, s továbbra is csapatot keres  magának.

Visszatérve a Szeged 2011 elleni találkozóra, a Tisza-partiak újoncok az osztályban, hiszen az NB III-ból jutottak fel, s az eddig lejátszott három forduló után 5 pontjuk van, azaz  több, mint a 3 pontos ZTE-nek. A Nyilas Elek vezette vendégeknél játszik az a Máté Péter, aki a ZTE FC-nél több szezont is lehúzott, egészen pontosan hét és fél évet töltött el. A középpályás 2006-ban került Kaposvárról Egerszegre, ahol 2011 februárjáig játszott, majd visszaigazolt a somogyiakhoz, de még 2011 őszén újra a ZTE FC-vel állapodott meg és ez év februárjában igazolt Szegedre.

- Újra Egerszegen játszani  biztosan nagy élmény lesz, hiszen nagyon sok évet és főleg eredményes szezont töltöttem el itt - mondta el érdeklődésünkre a találkozó előtt. - Sok barátom él a városban, s nagyon sok minden köt máig Egerszeghez. Vannak tapasztalt játékosaink, köztük én, de sok a fiatal is és ponttal, de leginkább pontokkal akarunk gazdagodni a szombati találkozón.

ZTE FC - Szeged 2011 Grosics Akadémia 2-1 (0-1)

Zalaegerszeg, 1434 néző. Jv.: Zierkelbach (Kiss Z., Iványi).

ZTE FC: Szappanos - Króner, Fodor, Forgács, Farkas N. - Horváth A. - Simonfalvi, Melczer (Grbic, 46.), Délczeg (Bailo, 46.), Babati (Kocsis, 89.) - Vittman. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Szeged: Molnár F. T. - Kéri, Farkas M., Markovic,  Mészáros M. - Zelenyánszki,  Máté - Zabari, Szabó P., Oláh G. (Fitos, 57., Kovács B., 68.) - Oláh L. (Manga, 77.).  Vezetőedző: Nyilas Elek.

Gólszerzők: Bailo (55.), Babati (69). illetve Oláh L. (10.).

A találkozó előtt a két csapat kapitánya, Máté Péter és Simonfalvi Gábor felolvasta a FIFA Fair Play Világnapja alkalmából azt a felhívást, amely a sportszerű játékra és szurkolásra ösztönöz mindenkit, aki akár a pályán, akár a lelátókon vannak jelen a mérkőzéseken.

A ZTE FC is csatlakozott ahhoz a jótékonysági akcióhoz, amely egy fiatal magyar játékos, a súlyos betegségben szenvedő fiatal kaposvári kapus, Horváth Tamás gyógyulását segíti. Minden magyar csapat egy-egy ereklyét ajánl fel jótékony célra, melyet később elárvereznek, s az ebből befolyó összeget a fiatal labdarúgó gyógyíttatására fordítanak. A ZTE FC egy mezt ajánlott fel a játékosok aláírásával, melyet eljuttatnak a Kaposvárhoz, amit a találkozó előtt mutattak be.

A mérkőzés kezdőrúgását a 3 éves Semesi Máté végezte el nagy taps közepette.

Babati Benjamint (sötét szerelésben) próbálja megállítani Kéri Tamás. A zalai fiú lőtte a győztes gólt  (Fotó: Pezzetta Umberto)

1. perc: A ZTE FC kezdte a játékot.

5. perc: Eddig nem sok említésre méltó esemény történt. A ZTE FC kapuját ezúttal Szappanos Péter védi, aki bajnoki találkozón most mutatkozik be az együttesben.

8. perc: Egy előreívelt labdára Babati indult, a szegedi kapus kijött, de az egerszegi játékos agresszíven támadta és meg is zavarta, s csak másodjára tudta elütni a labdát.

10. perc: Vezet a Szeged! Egy jobboldali akció futotta pályán, amiből jött a visszagurítás, amit Zelenyánszky lőtt a kapura 12 méterről. Szappanos a földön elérte a labdát, de a kipattanóra érkezett Oláh Lóránt, aki 3 lépésről a kapuba pöckölt, 0-1.

12. perc: A Szeged továbbra is bátran futballozik, ahogy tette ezt eddig is, A ZTE FC pedig továbbra is elköveti azokat a hibákat, melyeket korábbi mérkőzésein, hiszen most is  koncentrációval volt a probléma, amit kihasznált a vendégcsapat.

16. perc: A zalaiak most kezdtek el valamivel bátrabban futballozni és egy percen belül két szögletet is elvégezhettek, de egyelőre eredmény nélkül.

19. perc: A ZTE FC nem nagyon jut előre, hiszen a Szeged  jól védekezik  már a középpályán is, így pedig inkább hátul adogatnak a zalaiak és oldalra.

21. perc: Babatit kell ápolni az oldalvonal mellett, aki előtte rúgást kapott a lábára, de visszatérhetett a pályára.

25. perc: A ZTE FC játéka továbbra is körülményesnek nevezhető és lassúnak is, így pedig nehéz előre építkezni és nem is tudja ezt tenni eredményesen és veszélyesen a zalai csapat.

29. perc: Elégedetlenek a szurkolók a lelátón, hiszen a ZTE FC érdemben nem tud felpörögni. A Szeged újabb szöglethez jut, de a beadás után Szappanos védett.

31. perc: Újabb gyors szegedi kontra futott a pályán, csak azért nem lett nagyobb a baj, mert Babati visszaért és meg tudta zavarni Oláh Lórántot.

36. perc: A ZTE FC most két szöglethez jutott, az elsőnél Forgács fejelt, amit kivágtak a védők.

38. perc: Teljesen tanácstalan a hazai csapat, játékosain a zavarodottság és a kapkodás lesz úrrá néhány szituációnál.

40. perc: Sokkal jobban futballozik a Szeged, gyorsabbak, mozgékonyabbak is játékosai, a lelátón pedig olykor fütty hallatszik. A B-közép viszont igyekszik buzdítani a hazai csapatot.

43. perc: A kaputól 28 méterre Délczeget vágták fel, a megítélt szabadrúgást Babati végezte el, de lövését könnyedén fogta Molnár kapus.

45. perc: A játékvezető nem hosszabbít, vége az első félidőnek. A ZTE FC játéka eddig csalódás, hiszen a kapura gyakorlatilag semmiféle veszélyt nem jelentett az első félidőben. A Szegednek több  lehetősége volt, pontosabban többször tudott veszélyes szituációt teremteni, de a vendégek is sokat hibáztak, így nem tudták növelni előnyüket. Egy biztos, nagyot kell javulnia a második félidőre a ZTE FC-nek, ha szeretné elkerülni a vereséget.

A szünetben a zalaegerszegi Speed Kötélugró Klub sportolói szórakoztatják a  közönséget produkciójukkal.

46. perc: A szünetben kettős cserét hajtott végre a ZTE FC: Melczer és Délczeg lejött a pályáról, helyükre Bailo és Grbic érkezett.

48. perc: Eddig nem sok változás tapasztalható a ZTE játékában, sőt, a szegednek volt egy veszélyes kontrája, aminek a végén Zabari lött valamivel fölé.

50. perc: Végre egy ZTE-helyzet: Vittman kapott jó labdát, Farkas M. aláfutott a labdának. A zalai támadó félig estében kissé jobbról 12 méterről lőtt, de a labda elment a bal alsó sarok mellett.

53. perc: Kissé megélénkült a találkozó, mintha a ZTE szervezettebbnek tűnne.

55. perc: Jött az egyenlítés: előreívelt labát Vittman csúsztatta Bailo elé, aki jó ütemben érkezett és balról, 14 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 1-1.

57. perc: Cserélt a Szeged, Oláh G. helyett Fitos a pályán.

60. perc: A gól egyértelműen meghozta az egerszegi csapat kedvét és egyre többet támad, s már  veszély is van ezekben az akciókban. Most a Szegeden érződik némi tanácstalanság.

64. perc: Grbic-et "takarítottak el" a 16-os vonala előtt. A 18 méterre letett labda mögé asértett állt és lövése alig ment fölé.

65. perc: Simonfalvi és Fitos csapott össze a félpályán, a szegedi fiú a földre került és egyből látszott, hogy komoly fájdalmai vannak. A játékvezető azonnal intett, hogy érkezhet a segítség. Fitost letámogatták a pályáról és jelezték, hogy csere következik. Nem volt szerencsés a szegedi fiú, aki aki csereként állt be és 11 percet tölthetett csak a pályán, Helyét Kovács B. vette át.

69. perc: Már vezet a ZTE FC: jobbról Simonfalvi adott be, Babati szépen vette át a labdát és 16 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, 2-1.

71. perc: Nagyot változott a hangulat a lelátón is, hiszen a fordítás után egyre több helyről biztatják a hazaiakat és lényegesen jobban játszik a ZTE FC, mint korábban.

75. perc: A Szeged viszont még semmit sem adott fel, most valamivel többet van nála a labda, de a ZTE csapatvédekezése is feljavult, így pedig nem tud helyzetet kialakítani a vendégegyüttes.

79.  perc: A ZTE FC taktikusan járatja a labdát, látszik rajta,, hogy most már nem akarja elkapkodni a dolgokat. Közben persze a támadásokról sem mond le, s főleg a széleken próbál gyorsan indítani.

82. perc: A helyzetek azért az utóbbi percekben elmaradtak, egyik csapat sem tud a kapu elé kerülni. Amezőnyben zajlik a játék, néhány kemény belépővel tarkítottan.

87. perc: Simonfalvi indította az üres területbe induló Bailót, aki rávezette a labdát a kapusra, aki ekkor még kézzel hárított. Bailo visszaszerezte a labdát és addig forgolódott, amíg Molnár kapus elkaszálta., 11-es. A büntetőt Grbic végezte el, de Molnár a félmagas lövést kivédte.

89. perc: Babatit a cserélte le Lőrincz Emil, de nyilvánvalóan ez már taktikai csere volt hiszen a fiatal zalai támadó  csapata talán legjobb embere volt, így a közönség is vastapssal jutalmazta produkcióját.

90. perc: 3 perc a hosszabbítás.

92. perc: Támad a Szeged, hiszen most már nincs veszítenivalója, de a ZTE védelme zár.

93. perc: Vége a mérkőzésnek, a ZTE FC 2-1-re győzött.

Az első félidei gyenge produkciója után a ZTE FC a második 45 percre egyértelműen feljavult, köszönhetően a két cserének is. Bailo lendületet vitt a játékba, Grbic pedig jól mozgatta társait, akinek persze az elhibázott büntető felróható, de most ez a hiba is belefért.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!