ZTE FC

2014.05.17. 15:32

Parádés zalai hajrá Siófokon

A labdarúgó NB II-ben a Siófok vendége volt a ZTE FC együttese. Élő szöveges tudósítás.

Kerkai Attila

Siófok - ZTE FC 3-3 (2-0)

Siófok, 250 néző.  Jv.: Böcskei (Takács G., Aradi)

Siófok : Tajti - Pécseli, Tímár, Fehér, Papp M.- Nagy D., Futó, Vass M., Ivancsics (Bogáti, 69.) - Fülöp, Dajics Pál A., 63.). Vezetőedző: Horváth Károly.

ZTE FC: Czirjék - Preklet, Bogunivic, Kovács G, (Potyi, 56.). Hajdú (Nagy Z., 46.) - Simonfalvi, Grbic, Holdampf, Frizoni - Vittman, Tanque (Bíró, 46.).. Vezetőedző: Lendvai Miklós.

Gólszerzők: Pécseli (19.), Dajics (26.), Futó (63.), illetve Grbic (49.)., Bogunovic (87.), Vittman (92.).

A Siófoknak matematikai esélye ugyan még  van rá, hogy elérje a feljutást érő második helyezést a labdarúgó NB II-ben, de erre már a helyi drukkerek sem nagyon bíznak. A ZTE FC-nek hasonló "gondjai" már nincsenek, de a Balaton-parti találkozón mindenképpen a helyállásban bíznak. A nézők sem igazán gyülekeznek a stadionban, valószínűleg nem hoz nézőrekordot ez a találkozó.

Tudósításunkat  hamarosan kezdjük.

1. perc: A ZTE FC kezdte a találkozót.

2. perc: Vass indította a középen kilépő Dajicot, de a partjelző jelezte, hogy les. Egyébként az elmúlt napok esőzései ellenére a játéktér talaja  abszolút jó állapotban van.

6. perc: Eddig nem sok minden történt a találkozón, gyakorlatilag a mezőnyben zajlik a játék, de aztán Nagy D. tört be a tizenhatoson belülre éles szögből, jobbról lőtt, ám Czirjék lefülelte próbálkozását.

8. perc: A hazai 16-os bal sarkánál jutott szabadrúgáshoz a ZTE FC, azonban Grbic pont a két tagú sorfalba lőtte a labdát.

10. perc: Frizoni bal oldali beadására a kapu előtt Tanque érkezett, de  megelőzték és nem jutott a labdához.

Egyelőre túl nagy iramról hiba lenne beszélni, kényelmes tempóban futballoznak a csapatok. Eseménytelenségről mégsem lehet beszélni, hiszen láthattunk lövéseket.

14. perc: Az eddigi legveszélyesebb helyzet következett: Futó lőtt 12 méterről a kapura, Prekletről levágódott a labda, s mintha a kezét is érintette volna, a kipattanót Ivancsics lőtte kapura a 16-os vonaláról, de Czirjék résen volt.

17. perc: A Siófok  többet próbálkozik, s jött is az újabb helyzete. Ivancsics kapott jó labdát a 16-os bal oldalán tört be a büntetőterületre és éles szögből jól lőtte meg a hosszú sarkot, de a zalai kapus jó reflex-szel védett.

19. perc: Vezet a Siófok! Ivancsics vette észre, hogy az előretörő Pécseli tisztán maradt, aki megkapta a labdát, a 11-es pontnál és egy lépés után Czirjék mellett a kapu jobb oldalába lőtt, 1-0.

Az eddig látottak alapján ha nem is lógott a levegőben a Siófok vezetése, de meglepetésként sem hatott. A hazai csapatnak  volt ugyanis több lehetősége, ugyanakkor a ZTE FC kapura nem igazán veszélyes.  A gól után ráadásul áttevődött a játék a ZTE térfelére és a zalaiak nem tűnnek most túl szervezettnek.

Fotó: Szekeres Péter

26. perc: Már 2-0 a Siófoknak. Ivancsics a mélységből ugratta ki Dajicsot a jobb oldalon, aki egyedül vitte a labdát Czirjékre. A siófoki játékos  7 méteres lövését bravúrral védte lábbal a zalai kapus, de a labda visszapattant Dajics lábára, ahonnan szó szerint a kapuba pattant, hiszen irányított lövésről nem lehetett szó, 2-0.

A ZTE FC nem nagyon tud építkezni előre, hiszen a középpályán nehezen tudja megjátszani a labdákat és sokat el is adnak a zalaiak.

34. perc: Frizoni indult meg saját térfeléről és balról, a pálya közepe felé robogott, majd Vittmanhoz játszott, aki a 16-os vonala előtt Simonfalvit ugratta ki. A középpályás egyedül tört be a 16-oson belülre, 14 méterről lőtt, de nem találta el a kaput, jó fél méterrel lőtt fölé. Ez bizony nagy lehetőség lett volna a szépítésre.

36. perc: Sárga lapot kapott Ivancsics szövegért.

42. perc: Mintha bátrabbá vált volna a ZTE FC. Huszáros rohamokat ugyan nem vezet, de átmenetileg többet birtokolta valamivel a labdát, mint korábban. Helyzete viszont továbbra sincs.

45. perc: Preklet tétovázott a felszabadítással, Papp pedig visszatette a labdát Dajicsnak, aki lőtt, s éppen fejbe találta Kovács Gergőt, akiről kipattant a labda. Azért fájhatott neki... A félidő vége, 2-0-ra vezet a Siófok.

46. perc: Elkezdődött a második félidő. A szünetben a ZTE FC kettős cserét hajtott végre, Tanque helyett Bíró András, Hajdú Norbert helyett pedig Nagy Zoltán érkezett a pályára.

49. perc: Szépített a ZTE FC. Bal oldali bedobás után Vittman szépen adta vissza a labdát, Bíró 15  méteres lövését Tajti csak kiütni tudta, de a kipattanóra Grbic csapott le és középről 12 méterről a kapu jobb oldalába lőtt, 2-1.

Lélektani szempontból ezek a gólok  fontosak, hiszen gyorsan jött a szépítés, de nézzük, hogy a ZTE FC ki tudja-e ezt használni.

54. perc: Kovács Gergő sérült meg, jelezte, hogy ápolást kér. Nem is tudta folytatni, így Kovács helyett Potyi érkezett a pályára.

56. perc: Ivancsics kapásból 13 méterről lőtt, de fölé.

Megélénkült a mérkőzés és sokkal kiegyenlítettebb a játék is, mint az első félidőben. A ZTE FC bátran játszik, hiszen érzi, hogy lehet még keresnivalója,

63. perc: Nem sokáig reménykedhetett a ZTE. Bal oldali szöglethez jutott a Siófok, Nagy beadása átszállt a védők fölött, érkezett Futó, aki 4 méterről azonnal lőtt a léc alá, 3-1.

69. perc: Az újbóli kétgólos vezetés már megnyugtatta a hazaiakat, nem mintha túlzottan  kapkodtak volna 2-1-nél. Cserélt a Siófok, Ivancsics helyett Bogáti.

71. perc: Grbic lőhetett középről szabadrúgást és a kapu jobb oldalába tartó labdáét Tajti nagy védéssel ütötte ki.

75. perc: Nagy lehetőség maradt ki zalai oldalon. Frizoni kapu elé ívelt szabadrúgását a siófoki kapus kilépve kapujából öklözte ki, a labda Nagy Zoltánhoz került, aki az üresen maradt kapu felé fejelt 15 méterről, de mellé.

A ZTE FC játékában benne van a gól, csakhogy hiányzik a pontosság, ugyanakkor a hazaiak kapu elé ívelt pontrúgásai továbbra is veszélyesek.

81. perc: Veszélyes kontrát vezetett a Siófok, melynek végén Bogáti tiszta helyzetből lőhetett 12 méterről, azonban Czirjék bravúrral védett.

83. perc: Fülöp helyett Peszmeg a pályán a hazaiknál.

87. perc: Felgyorsultak az események a Siófok kapuja előtt. Előbb Bíró fejesét ütötte ki a jobb alsó sarok elől Tajti, aztán  a szögletet követően, egy fejen megcsúszott a labda és Bogunovic 14 méterről kapásból a léc alá bombázott, 3-2.

Megint csak egy gól a különbség és még  elképzelhető a pontszerzés is. A ZTE ugyanis megnyomta a találkozó végét, szögleteket ér el.

90. perc: Mi maradt ki... Preklet jobb oldali beadását a rövid saroktól öt méterről fölé fejelte.

92. perc: Megvan! A hosszabbításban Grbic felívelését Preklet fejelte a középen érkező Vittmanhoz, aki 8 méterről már nem hibázott és a kapu közepébe lőtt, 3-3.

Micsoda befejezés volt ez! De megérdemelte a pontot a ZTE FC ugyanis a hajrában nagy erőket mozgósított a pontszerzésért. A Siófok egyszer, sőt, másodszor is már szinte megnyerte ezt a találkozót, de a zalaiak, nem adták fel. Főleg annak köszönheti Lendvai Miklós együttese a siófoki pontot, hogy a második félidőben pontosabb lett a játéka és nem maradtak el a gólok sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!