ZTE FC

2014.04.25. 14:50

Vittman visszatérhet

Zalaegerszeg - Szombaton 18 órától a labdarúgó NB II-ben a Balmazújvárost fogadja a ZTE FC együttese. Visszatérhet a csapatba a sokáig sérült Vittman Ádám, de az is lehet, hogy Simonfalvi Gábor is már kerettag lesz.

Kerkai Attila

Két alapemberét hetekig nélkülöznie kellett a ZTE FC-nek, de eljön a visszatérés ideje. Vittman Ádámnak biztosan, hiszen ezt erősítette meg pénteken Lendvai Miklós vezetőedző is.

- Ádám két hete edz már a csapattal és tulajdonképpen a múlt héten is játszhatott volna, de óvatosnak kell még lennünk - mondta el játékosa állapotával kapcsolatban. - Ahogy most is, hiszen a térdsérülése miatt heteket hagyott ki, erőállapota értelemszerűen nem lehet tökéletes. Továbbra is az ő érdekét kell nézni, de szükséges már a meccsterhelés is és majd eldőlt, hogy mennyit bír a szombati találkozón.

Simonfalvi Gáborral kapcsolatban viszont annyit árult el a szakvezető, hogy az ő teljes fellépülésére még várni kell, ettől függetlenül az is lehet, hogy már a keretben lesz. A Balmazújváros elleni taktikával kapcsolatban viszont egyértelműen fogalmazott a zalaiak vezetőedzője.

Holdampf Gergő (fehérben) az egyik játékos, akinek jó játékára két fronton számítanak a ZTE-nél (Fotó: Pezzetta Umberto)

- Hazai pályán játszunk és nyerni akarunk, sőt, szinte kötelező is ez számunkra. Az itthoni mérkőzéseken nem lehet más a cél, legyen bárki az ellenfél - fogalmazta meg a szombati célkitűzést Lendvai Miklós, aki egy másik, ám a felnőtt csapat életét is befolyásoló körülményt is említett. - A klub vezetővel a héten leültünk átbeszélni a hátralévő célokat. Sok fiatalt szerepeltetünk, de mostantól az U21-es csapat eredményessége is döntő lesz, amely a kiemelt bajnokságba akar jutni. Éppen ezért, lesz olyan hét vége, amikor akár Bíró, Holdampf vagy Babati az U21-es csapattal meccsel, hiszen a klub jövője szempontjából is meghatározó lehet a feljutás. Ami nem jelenti azt, hogy a felnőtt csapat szereplése ne lenne fontos, hiszen azzal is a lehető legtöbbet akarjuk elérni és a legtöbb pontot megszerezni a hátralévő tavaszi meccseken.

A ZTE FC várható kezdőcsapata: Vlaszák Preklet, Kovács G., Bogunovic, Hajdú Sluka, Holdampf, Grbic Frizoni, Vittman, Babati.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!