ZTE FC

2014.01.22. 18:35

A ZTE FC legyőzte a Haladás II-t, de még mindig a sorsára vár

Zalaegerszeg - Győzelemmel kezdte előkészületi mérkőzéseinek sorát a ZTE FC NB II-es labdarúgócsapata, amely kis örömet szerzett magának: a Haladás II-őt verte 3-2-re.

Kerkai Attila

Mint ismert, a ZTE FC csapatát a keddi, fegyelmi bizottsági ülésén április 30-ig kizárta az átigazolásból az MLSZ, hiszen a korábbi szakvezetővel, Simon Antallal szembeni tartozását még nem rendezte. A határozat jogerőre emelkedése 15 nap múlva következik be, s elvileg addig akár még igazolhat is a Zete... Vagy fizet, s ez lenne a megoldás is.

Szerdán persze ez is téma volt, de az is, hogy mi lesz a zalaiak további sorsa. Egyelőre nem sok minden derült ki, illetve csak annyi, hogy csütörtökön akár konkrétum is történhet az anyagi gondokkal küzdő ZTE FC jövőjét illetően, de ezt majd meglátjuk. A szerdai feladatot még a Haladás II. elleni első téli felkészülés jelentette az egerszegi műfüvesen.

 

Mint az összeállításból kiderül, a ZTE FC csapatából többen is hiányoztak. Velük kapcsolatban Lendvai Miklós megbízott vezetőedző elmondta, Pavicevicet, Slukát és Hajdút ő nem engedi játszani, hiszen kisebb sérüléssel bajlódnak és nem szeretné, ha komolyabb baj történne. Nem volt ott a keretben a fiatal Babati Benjamin sem, akit az oldalvonal mellett szólítottunk meg, és elmondta, a háta fáj, emiatt hagyja ki ezt a találkozót.

A zalaiak soraiban pedig ott volt egy fiatal, 20 esztendős játékos is, akit Tóth Lászlónak hívnak, éppen a Haladás neveltje, és ezen a héten a ZTE FC csapatával edz.

– Tudom, hogy még csak most kezdődött a munka, de azt vallom, hogy még ebben az időszakban is a legjobb, leghatásosabb edzés egy-egy mérkőzés. Minden játékosnak 45 perc játéklehetőség jut és nem az eredményen lesz a hangsúly. Az lesz a lényeg, hogy mindenki vegye fel az iramot, így azok a fiatalok is, akik az első csapattal készülnek – mondta el a találkozóval kapcsolatban Lendvai Miklós.

Többen ugyanis az U21-es csapatból a felnőttekkel edzenek, így Hársfalvi András, Szántó Ákos, Kovács László Márk, Fuisz Richárd, Latin Richárd és Potyi Gábor, továbbá Tóth Benjamint és Baráth Martint is számításba veszik itt. Közülük többen is bekerülhetnek majd a ZTE FC tavaszi keretébe.

A szerdai mérkőzés gyors gólváltással kezdődött, hiszen alig telt el néhány perc és már a fiatalokból álló Haladás II. vezetett, de Nánási fejese nem sokat váratott magára. Ugyanő büntetőből szerzett ismét vezetést, de még a szünet előtt egyenlített a vasi együttes. A második félidőre beállt sor aztán egy igazán brazilos találattal válaszolt: Frizoni játszotta meg szépen Tanque-t, aki okosan helyezett a kapuba.

ZTE FCHaladás II. 3-2 (2-2)

Zalaegerszeg, 100 néző. Jv.: Kiss N.

ZTE FC. I. félidő: Vlaszák – Preklet, Nánási, Kovácvs L. M., Nagy Z. – Szántó, Szegleti, Tóth L., Fujsz – Biró, Potyi. II. félidő: Kalmár – Latin R., Bogunovic, Kovács G., Kocsis A. – Simonfalvi, Szíj-Péter Zs., Grbic, Frizoni – Ferencz B., Tanque.

A zalai gólszerzők: Nánási (2, egyet 11-esből), Tanque.

 

További edzőmeccsek

Január 25., 14.00: Hartberg (osztrák)–ZTE FC. Január 29., 14.00: ZTE FC–Lombard Pápa. Február 1., 11.00: ZTE FC–Nagyatád. Február 5., 14.00: ZTE–Balatonfüred. Február 12., 14.00: ZTE FC–Hévíz 14.00. Február 15., 11.00: ZTE FC–NK Zavrc (szlovén). Február 19., 13.00: Sopron– ZTE FC. Február 22., 13.00: ZTE FC–NK Croatia Sesvete (horvát).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!