Zene

2015.01.31. 18:51

SZTK: A közös hobbi, a zenélés szeretete hozta őket össze

A közös hobbi, a zenélés szeretete hozta össze annak a triónak a tagjait, amely első zalaegerszegi bemutatkozására készül.

Gyuricza Ferenc

A 2009 óta létező rockzenekar természetesen már régen túljutott a debütáláson, az első koncertjüket még az alapításuk évében adták Gutorföldén, illetve több alkalommal is bemutatkoztak Lovásziban. A zalaegerszegi közönség viszont először láthatja őket.

– Az SZTK története tulajdonképpen 2009 előtt kezdődött, ám megalakulásunkat onnan számítjuk, amikor már ebben a felállásban kezdtünk el zenélni – mondta a gitáros Tóth Dániel. – Azt megelőzően külön-külön mintegy két-három évet lébecoltunk el, arra nem is vagyunk nagyon büszkék.

A triónak Tóth Dániel mellett Ferensitz Ádám dobos, valamint a basszusgitáros-énekes Tar Ádám a tagja még. Utóbbi azt mondja, saját dalaikban a kedvenceik, az általuk hallgatott előadók zenéi vannak rájuk hatással, míg a feldolgozásokat illetően az ismertebb, populárisabb dalokat részesítik előnyben. A szövegeikben pedig a mai magyar valóság, a velük azonos korú fiatalok helyzete tükröződik. A szövegeket író Tar Ádám szerint a fiatalok igen nagyon nehezen tudnak ma érvényesülni, s ez frusztrációt okozhat a korosztályban.

– Hat-hét olyan saját dalunk, amit akár már színpadképesnek is mondhatunk, emellett természetesen az említett feldolgozások is részét képezik a programunknak – folytatta Tar Ádám. – Ezáltal akár két és fél órányi műsort is el tudnánk vállalni, persze általában ennél jóval rövidebbek a koncertjeink.

A trió tagjai szóltak a nevükről is, mint mondták, annak semmi köze az egészségügyhöz, a mozaikszó a beceneveik, Krisztián, Tar és Szocsi – ez utóbbi Tóth Dánielt takarja – kezdőbetűiből állt össze. Ezzel a rövidítéssel mindhárman egyetértettek, a kérdés csak az volt, hogy KTSZ vagy SZTK legyen. Végül utóbbira esett a választásuk.

– Jelenleg a dalaink felvételeivel foglalkozunk, szeretnénk egy nagylemeznyi, vagy legalább egy E.P.-re való anyagot rögzíteni – árulta el Tóth Dániel. – Erre ma már viszonylag jók a technikai lehetőségek, így ezt a feladatot is saját erőből szeretnék megoldani. Talán tavaszra el is készülünk vele.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!