Zalaszentiván

2011.10.14. 08:27

Szentiváni tanulók erdei iskolája Zalaszentlőrincen

A zalaszentiváni általános iskola ötödikesei a közelmúltban erdei iskolán vettek részt Zalaszentlőrincen. A diákok traktoros falujárással ismerkedtek a településsel, és két fél napot az erdőben töltöttek.

Horváth László

Ezen idő alatt az erdő vadjaival, a vadászat mesterségével és a helyi vadászház kiállításával, második alkalommal az erdő növényzetével, nyomolvasással, az élő fa hasznával és telepítésével ismerkedtek meg. A holt fa hasznát egy asztalosműhelyben tett látogatáson tapasztalhatták meg a tanulók. Nagy élményt jelentett a gyermekeknek a tyúkfarmon tett látogatás, illetve ugyanitt a méhészet megtekintése. Volt rendhagyó rajzóra, vetélkedő az őszről, az erdőről, és nem maradhatott el a szalonnasütés sem.


Ezúttal is bebizonyosodott, hogy nem kell messze elutazni ahhoz, hogy tartalmas, változatos programra leljenek a diákok és a felnőttek. Közvetlen közelünkben is meg kell látni a szépet, az értékeset. Erre volt kitűnő példa a lőrinci erdei iskola.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!