Zalaszentgrót

2015.06.09. 12:51

Hétpróbás diákok vidám vetélkedői

Zalaszentgrót - Több száz gyermek részvételével zajlott le a hét végén a Búvár Kund-próba a termálfürdőben.

Arany Gábor

Tavaly augusztusban kezdődött a teljes körű iskolai egészségfejlesztés programja az Országos Egészségfejlesztési Intézet és a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szervezésében. Ezen megyénk 16 általános iskolája képviseltette magát 6. és 7. osztályos diákjaikkal. A projekt célja az egészségtudatos szemléletmód kialakítása, a tanulók egészségfejlesztéssel összefüggő készségeinek, ismereteinek bővítése, és ezek beépítése a viselkedésükbe.

A program megyénkben januárban indult. Először az iskolákban zajlottak az ismeretterjesztő előadások. Ezt követték a különböző sportág és mozgásforma kipróbálására, a mozgás örömének felfedezésére lehetőséget adó hétpróbák , mégpedig kilenc alkalommal. Volt Kinizsi-, Maraton-, Szent László- és Bartók-próba. Az elmúlt hét vége két napján 330 gyermek részvételével a vízi ügyességi játékokra épülő Búvár Kund-próba zajlott a szentgróti termálfürdőben, ahol a vöröskeresztesek elsősegélynyújtó előadást és baleseti szimulációs bemutatót is tartottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!