Zalaszentgrót

2014.01.10. 14:20

Egyfajta iránytű szerepet kívánnak betölteni

Zalaszentgrót - A keresztény hit szellemében emberközeli programokat szervez a jövőben a Keresztény Értelmiségeik Szövetsége (KÉSZ) csütörtökön este megalakított városi csoportja.

Sámel József

A huszonöt éves szervezet országos elnöke, dr. Osztie Zoltán plébános, teológia tanár a tevékenységüket, céljaikat összefoglalva elmondta: a gondolkodásuk konzervatív, szemben állnak a liberalizmussal, s az élet minden területén az evangelizáció szellemében dolgoznak. Bár képviselőket nem állítanak, politizálnak, ez azonban közéleti tevékenységet, szerepvállalást jelent.

Az országban hetvenöt helyi csoportjuk van, a tevékenységi palettájuk pedig végtelenül gazdag. Erről a zalaegerszegi és keszthelyi csoportja beszélt. A jelenlévők a szavazás során Kerékgyártó Lászlót választották a zalaszentgróti csoport elnökévé, a titkár Popper Lászlóné lett.

Kerékgyártó László elnök (Fotó: A szerző)

- A nevünk is kötelez bennünket, hogy a keresztény hitünk szerint dolgozzunk - mondta az elnök. - Egyfajta iránytű szerepet kívánunk felvállalni, irányt és életlehetőséget, programot mutatva az embereknek. Az első nagy rendezvényünkre, egy fórumra január 31-én kerül sor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!