Zalamerenye

2015.01.11. 20:29

Saját erőből megvalósított térfigyelő kamerarendszert adtak át Zalamerenyén

Zalamerenye – Szombaton adták át a Zalakaroshoz közeli kistelepülésen a térfigyelő kamerarendszer első elemét.

Horváth-Balogh Attila

Ódor László polgármester az avatóbeszédében elmondta, ez csak a fejlesztés kezdete.

Érdeklődők a térfigyelő rendszer központjában. A kép jobb szélén Manninger Jenő, középen hátul pedig Ódor László. Fotó: Horváth-Balogh Attila

– Elsőként a falu központjában szereltünk fel négy kamerát, ez a beruházás most 700 ezer forintba került – jelentette be. – A későbbiekben szeretnénk bekamerázni a Kossuth, a Rákóczi és a Jókai utcát, valamint az úgynevezett újfalut is. Hosszú éveken át küzdöttünk azért, hogy itt is megvalósulhassanak azok a technikai feltételek, melyek a beruházáshoz elengedhetetlenül szükségesek. Mostanra végre sikerrel jártunk. Ez azt jelenti, hogy hamarosan a lakossági internet is nagyobb sávszélességen működhet majd, a jelenlegi egy helyett harminc megabyte-on. Azt gondolom, ez a fejlesztés és az erre épülő kamerarendszer nagy előrelépés. Nem mintha rossz lenne a közbiztonság Zalamerenyén, de a térfigyelő kamerák telepítése mindenképpen tovább javítja.

A kamerahálózat avatásán részt vett Manninger Jenő országgyűlési képviselő. Kiemelte: a beruházás jelzi, hogy egy ilyen kis falu, mint Zalamerenye is képes a fejlődésre, ha rátermett vezetői vannak.

A kamerarendszert dr. Háda László zalakarosi plébános áldotta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!