Zalalövő

2015.06.08. 14:31

Megnézték Hadik Mihály múmiáját is

Zalalövő - Háromnapos tanulmányi kiránduláson vettek részt Szlovénia és Horvátország magyarlakta területén a város 7. évfolyamos diákjai.

Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal, a Zalalövői Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója elmondta: a tanulmányi kirándulást melynek során a Muravidék és a Muraköz kulturális, valamint történelmi emlékeit és nevezetességeit fedezhették fel a tanulók a Határtalanul program keretében szervezték meg.

A zalalövői gyerekek a Makovecz-féle lendvai kultúrházban Fotó: Zalalövői Általános Iskola

Lendván többek közt a várat, a Szent Katalin plébániatemplomot, és a Makovecz Imre által tervezett kultúrházat tekintették meg, illetve jártak a Szentháromság kápolnánál is, ahol Hadik Mihály múmiáját látták. Voltak Dobronakon, itt a Kétnyelvű Általános Iskola diákjainak mindennapjaiba nyertek betekintést, továbbá az iskola magyar nyelvű könyvállományát ajándék kötetekkel is bővítették. Jártak Muraszombatban, a Szapáryak várkastélyában, a radamosi Mária-fa búcsújáró-helyen, a zsitkóci Deák-emléktáblánál, Bántornyán pedig m a Szent László legendát bemutató freskókat nézték meg.

Horvátországban a varasdi és a csáktornyai váraknál jártak, s megkoszorúzták Zrínyi Miklós emléktábláját is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!