Zalalövő

2014.10.31. 11:58

Lemondott a tiszteletdíj nagy részéről

Zalalövő – A város új alpolgármestere lemondott a tiszteletdíja nagy részéről a testület alakuló ülésén, közölte Pintér Antal polgármester.

Szabó Judit

Már beszámoltunk arról, hogy Zalalövő önkormányzata az alakuló ülésen egyhangúlag Szabó Balázs képviselőt választotta alpolgármesterré, aki a hegyhátszentjakabi tagiskolában tanítóként dolgozik. A jogszabályok értelmében az alpolgármesteri feladatok ellátásáért havi bruttó 157.054 forint tiszteletdíjat szavazott meg neki a képviselő-testület,  és  35 ezer forintban állapították meg a költségtérítését.

Szabó Balázs jelezte: lemond az őt alpolgármesterként megillető összegről, s csak annyi pénzt  vesz fel a munkájáért, amennyit az előző alpolgármester kapott, vagyis havi 35 ezer forintot.

A képviselő-testület  elfogadta a polgármester következő öt évre szóló programját is az alakuló ülésen, és vis maior pályázatot nyújtott  be a szeptember 9-én lezúdult hatalmas eső okozta  károk helyreállítására. A vihar a Háshágyi utcában és a Csány utcában tett tönkre útszakaszokat, és telehordta  az árkokat, valamint a Petőfi utcára csatlakozó földútban okozott károkat. A munkák költsége bruttó 3,6 millió forint, melyhez az önkormányzat 10 százalékos önrészt tud biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!