Zalalövő

2014.09.11. 17:45

Kevés állás, elöregedés Zalalövőn

Zalalövő - Több mint háromezer magyarországi település, köztük Zalalövő is elkészítette a helyi esélyegyenlőségi programját.

Szabó Judit

Az önkormányzatok országszerte egységes elvek mentén készítették el programjaikat uniós támogatással, a Türr István Képző és Kutató Intézet segítségével. Zalalövő esélyegyenlőségi programjában a lakosság életminőségének folyamatos javítása, a társadalmi szolidaritás megteremtése, továbbá a hátrányos helyzetű csoportok felzárkózási esélyeinek biztosítása szerepel.

A tervről a város honlapján közzétették: Zalalövőn a legfőbb probléma a munkahelyek hiánya és az elöregedés. A foglalkoztatás elősegítése érdekében az önkormányzat a közfoglalkoztatási keretet maximálisan kihasználja, de tartós munkahelyek létesítésére eddig nem volt mód, közölte Pintér Antal polgármester. Segítik ugyanakkor a munkába visszatérést és a fogyatékkal élők elhelyezkedését, az aluliskolázottság csökkentése érdekében pedig részt vesz a város a Türr-intézet alapkompetencia-fejlesztő képzésében. A kidolgozott program az eddigi legrészletesebb, a célcsoportok problémáit szinte teljes körűen feldolgozó dokumentum, amelyet széles körű összefogással szeretnének megvalósítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!