Zalalövő

2014.08.08. 15:55

Megkezdődött a Zala Menti Napok

Zalalövő - Megkezdődött pénteken a XXXI. Zala Menti Napok programsorozata. A Salla Művelődési Központban tartott ünnepségen kitüntetéseket adtak át.

Szabó Judit

A vendégeket – köztük a Kibédről és Lövőről érkezett testvértelepülési delegációk tagjait - Pintér Antal, Zalalövő polgármestere köszöntötte, s elmondta: a Zala Menti Napokon idén is kiállításokra, koncertekre, sport- és kulturális programokra várják az érdeklődőket. A város kulturális örökségét és természeti értékeit is a látogatók figyelmébe ajánlotta. Kiemelte, hogy a fogathajó versenyt megújult környezetben rendezik, a területet máris Kincsem parknak nevezik a helybeliek.

A rendezvényt Brüll Edit, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság közigazgatási tanácsadója nyitotta meg, hangsúlyozva: a rendezvény a legrégibb fesztiválok egyike, s kifejezte elismerését a szervezőknek és a közösségnek, mely tovább élteti ezt a hagyományt.

A kitüntetések átadása előtt Pintér Antal oklevelet nyújtott át Pásztor Antal zalalövői lakosnak, akinek a bora idén elnyerte a város bora címet a Zalalövői Borbarát Kör borversenyén.

Pintér Antal, Fekete Árpádné, Szalai József, Brüll Edit. Fotó: Szabó Judit

Az ünnepségen Zalalövő Város Szolgálatáért kitüntetést vehetett át Fekete Árpádné született Véges Erzsébet, aki 1990-től nyugdíjazásáig körzeti ápolónőként tevékenykedett Zalalövőn, s a Vöröskereszt helyi vezetője volt. A díjjal az egészségügyben 40 éven át végzett odaadó munkáját ismerték el.

Vertetics Rafaelnek Zalalövőért Díjat adományozott az önkormányzat. A kitüntetett több kisebb településen, majd Zalalövőn tanácselnökként dolgozott. Számos fejlesztés történt ebben az időszakban, például a Borostyán-tó kialakítása.

Végül a város legrangosabb kitüntetését, a díszpolgári címet adták át Szalai Józsefnek, Zalalövő gazdasági életében betöltött meghatározó szerepéért. A salomvári termelőszövetkezet az ő elnöksége alatt nőtte ki magát a megye és az ország egyik legsikeresebb szövetkezetévé. Később tüzelő-és építőanyag kiskereskedő lett, majd a rendszerváltás után megvette a zalalövői termelőszövetkezet fűrészüzemét, amely folyamatosan fejlődő, európai színvonalú faipari vállalkozássá vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!