Zalakaros

2015.04.26. 12:24

Z'ALAddin és a 80 hastáncos - A verseny ismét bizonyította: a megye csodálatos táncosokkal büszkélkedhet

A MenDan Thermal Hotelben rendezte meg szombaton a VIII. Országos Z’ALAddin Minősítő Hastáncversenyt a Kanizsai Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület, illetve a Zhafíra Oriental Stúdió.

Horváth-Balogh Attila

A megmérettetésre csaknem 80 hastáncos érkezett az ország minden részéből, az egyes produkciókat neves szakemberekből, nemzetközileg elismert táncművészekből álló zsűri értékelte.

– A családias hangulatú rendezvény célja, hogy egy jó hangulatú verseny keretében népszerűsítse a Dunántúlon az orientális táncot, illetve fontos feladatunk a táncosok szakmai továbbképzése is – mondta el Nagy Kata, a Zhafíra vezetője, főszervező. Hozzátette, a versenyen nagyon jól szerepeltek a zalai táncosok, így kategóriagyőztesek lettek maximális pontszámmal a letenyei Shéba Csillagai tini csoport, Michalovics Mónika, Shéba tanítványai. Arany minősítést érdemeltek ki és szintén kategóriagyőztesek lettek továbbá a Zhafíra Oriental Stúdió táncosai: Lakner Dorina, Kánnár Kata Luca, Kiss Betti és Varga Petra, illetve szintén aranyat kapott a Zhafíra Csillagai, a Zhafíra Tündérei, valamint a Zhafíra Oriental formáció.

A siófoki Nagy Melissza a maximális pontszámot kapta Fotó: Szakony Attila

– Tanítványaim kiválóan szerepeltek, büszke vagyok rájuk, kemény munka van mögöttük – tette hozzá Nagy Kata. – A vándor Jázmin Díj győztese pedig a sümegi Al Ahram Hastánc Csoport lett, így ők táncolhatnak majd a jövő évi Z’ALAddin Hastáncverseny nyitógáláján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!