Zalakaros

2014.04.28. 12:45

Damonából MenDan

Zalakaros - Május elsejétől új üzemeltetője, valamint tulajdonosa is lesz a korábban MenDan Hotelként, az elmúlt két évben Hotel Damonaként ismert négycsillagos szállodának. Az újabb váltás egy több éves jogi procedúra lezárását is jelenti.

Pásztor András

Majdnem napra pontosan két évvel ezelőtt számoltunk be arról, hogy a MenDan Hotelt tulajdonló CIB Lízing felmondta a szállodát üzemeltető Welwest Kft. szerződését és új üzemeltetőt, a ZK Hotel Kft-t bízta meg a létesítmény irányításával. Akkor a Welwest Kft. ügyvezetője, Várkonyi Gyula kénytelen volt átengedni a szállodát, jóllehet a perek akkor még nem zárultak le. Az ügyvezető akkor azt is elmondta, hogy mi vezetett a pereskedéshez. Akkori állítása szerint a CIB Lízing 2001-ben vásárolta meg tőle a szállodát, amit azután visszalízingelt a pénzintézettől. A gazdasági válság kitörésekor a svájci frank alapú lízingtörlesztés hirtelen másfélszeresére emelkedett, ezét a törlesztés átütemezését kérte az üzemeltető, ám erre nem volt hajlandó a CIB Lízing. Végül 2010. decemberében három havi lízingtartozás miatt felmondták a Welwest Kft. szerződését.

Hétfőn a Damona név is lekerült az épületről. A jövőben újra MenDan néven üzemel a szálloda. Fotó: Szakony Attila

Várkonyi Gyula nem hagyta annyiban a dolgot, tulajdonjogi pert indított, hiszen – mint mondta – addigra az ingatlan értékének jelentős részét már kifizette. A per elég sokáig húzódott, több beadvány is születtek, ám nemrég a Kúria döntését követően egyezség, megállapodás született a pereskedő felek között.

– A CIB Lízing jelenlegi vezetése áttekintette az elmúlt két év történéseit és úgy döntött, hogy a ZK Hotel Kft-vel kötött bérleti szerződést május elsejével felmondja – árulta el Várkony Gyula, aki hozzátette: a pénzintézet a továbbiakban a szálloda tulajdonjogához sem ragaszkodik, így a jövőben ismét a régi csapat üzemelteti a létesítményt. Ez egyben azt is jelenti, hogy a szálloda ismételten MenDan Hotel nével üzemel.

A Zala Hírlap az elmúlt két évben azoknak a vendégeknek a panaszaival is foglalkozott, akik a szálloda melletti apartmenházba vásároltak üdülési jogot, s ezért cserébe kedvezményesen vehették igénybe a szálloda fürdőkomplexumát.

Mint azt Várkony Gyula elárulta: az üdülési joggal rendelkező vendégek ismét érvényesíthetik régi kedvezményeiket a MenDan Hotelben.

A szálloda régi-új igazgatójától, Czimondor Nándortól megtudtuk: komoly gépészeti, energetikai fejlesztéseket terveznek és a szolgáltatás színvonalának emelését tűzték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!