Zalakaros

2013.06.07. 10:01

Szülésznők országos kongresszusa

"A világ minden gyerekkel újrakezdődik..." E mottót választotta jelmondatául a szülésznők 21. országos kongresszusa, ami pénteken kezdődött Zalakaroson.

Magyar Hajnalka

Az összejövetelt a Zala Megyei Kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya szervezte, s az ország valamennyi nagyobb intézete képviselteti magát, összesen mintegy háromszáz fővel. A program keretében kedves gesztusként tiszteletbeli szülésznővé választották  Bódis József professzort,  a  Pécsi Tudományegyetem rektorát, valamint Bugarszki Miklóst, a  Magyar Ápolási Egyesület elnökét. Több zalai szakember is előadást tartott, egyebek közt  a szülésznőválasztás dilemmáiról, a terhestornáról, valamint a homeopátiás módszerek alkalmazásának tapasztalatairól az  egerszegi szülészeten.

A kongresszus szombaton további előadásokkal folytatódik, dr. Vajda György, a megyei kórház osztályvezető főorvosa például a szülésznők felértékelődött felelősségének jogi vetületeiről szól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!