Négy évszak – négy elem

2020.11.06. 13:00

A föld túrája következik, amely zalai térségbe vezet

Zalai térségbe vezet az Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület Négy évszak – négy elem elnevezésű túrasorozatának következő eseménye. A középpontban ezúttal a föld áll majd.

Gyuricza Ferenc

A mintegy 21 kilométeres, teljesítménytúrának is beillő programot november 21-re tervezi az őriszentpéteri civil szervezet. A kiindulópont az Őrség egyik legkisebb faluja, Szatta lesz, a résztvevőket 9 órára várják a polgármesteri hivatalhoz. Innen Kerkafalvára indulnak, útközben megtekintve a túlélés fájának nevezett, közel 400 éves hársat is. A Kéthatár-tó érintésével, illetve a Kerka-patak gázlóján át Felsőszenterzsébetre, majd Magyarföldre visz tovább a túra, mely a Vas megyei Kerkáskápolna és a zalai Ramocsa érintésével tér vissza Szattára.

A táv teljesítéséhez 5-6 órára, illetve bakancsra vagy túrabotra is szükség lehet. A vírushelyzet miatt a szervezők 30 főben korlátozzák a létszámot, így szükséges az előzetes regisztráció, amit a férőhelyek beteltéig, de legkésőbb november 19-én 20 óráig tehetnek meg az érdeklődők az egyesület honlapján. A túrán kötelező lesz a maszk használata és a szociális távolságtartás, illetve kérik a résztvevőktől, hogy ételről és italról mindenki egyénileg gondoskodjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!