Zalaegerszeg

2017.03.13. 20:53

Térítési és ösztöndíjak: értelmetlen változtatások?

Zalaegerszeg – Értelmetlennek tartja az intézményi térítési díjak ilyen mértékű megváltoztatását, fogalmazta meg véleményét hétfői sajtótájékoztatóján dr. Kocsis Gyula.

Arany Gábor

Az Együtt Zalaegerszegért Egyesület önkormányzati képviselője ezt a legutóbbi közgyűlés döntéseit elemezve jelentette ki.

A szociális szolgáltatásokról, személyes gondoskodásról szóló rendeletet megváltoztatva 3 százalékkal nőtt az étkezési térítési díj, de ez csak a 105 ezer forintnál több havi nyugdíjjal rendelkezőket érinti. Az idősek gondozóházában 1,2 százalékkal nő a díj azok számára, akik 210 ezer forintnál több nyugdíjat kapnak havonta. Emelkedett a térítési díj havi 99 ezer forintra az idősek otthonában, ami 1,5 százalék többlet. Ezek olyan csekélyek, hogy nincs értelmük, mondta dr. Kocsis Gyula. A 1,5 százalékos emelésből befolyó 1 millió forintot a minimálbér kötelező emelésére fordítják, de ezt a város elbírta volna, tette hozzá.

Kifogásolta a szakképzési centrummal képzési támogatásra megkötött együttműködést is. Korábban a város ösztöndíjjal segítette a hiányszakmákat tanulókat, de ez megszűnt, miután az iskolák kikerültek a város fenntartásából. A most aláírt kontraktussal 12 millió forintot ad a város a szakképzés támogatására. Ez az összeg korábban volt már 55 millió forint is, emlékeztetett rá a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!