Zalaegerszeg

2016.11.03. 21:55

Kitüntetések a faiparban végzett munkáért

Zalaegerszeg - A Nyugat-magyarországi Egyetem soproni Ligneum Látogatóközpontjában tartotta a közelmúltban küldöttközgyűlését és ipartörténeti konferenciáját az Országos Faipari Tudományos Egyesület.

Gyuricza Imre

Az eseményen a faipari szakma több jeles képviselőjét elismerésben részesítették. A nyolc kitüntetett között három zalai szakember volt.

Zalában mindig nagy hangsúlyt kapott a fa- és bútoripar. Az ország favagyonának több mint 10 százaléka található itt, s ezt a környezetbarát, megújuló anyagot a megyében minél magasabb feldolgozottsági szinten, értékét megsoksorozva hasznosították a múltban, s teszik ezt a jelenben is. Ezt kívánta honorálni a Faipari Tudományos Közgyűlés a zalai szakemberek elismerésével. Közülük a „Faipar Fejlesztéséért” kitüntetést kapta Rosta Gyula, a Zalaerdő vezérigazgatója (Nagykanizsa) és Németh László, a Németh-Fa Kft. tulajdonosa (Lenti).

A Faipari Tudományos Egyesület Elnöksége Kurusa Lászlót, a Zala Bútorgyár Rt. nyugalmazott vezérigazgatóját (Zalaegerszeg) az egyesületben kifejtett több évtizedes kimagasló tevékenységért „Örökös tagjává” választotta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!