Zalaegerszeg

2016.01.15. 17:17

Megmenekültek a csácsbozsoki gömbkőrisek

Zalaegerszeg - A csácsbozsoki városrészben élő Boda László, a Megyei Idősügyi Tanács elnöke tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az önkormányzat támogatásával sikerült a gömbkőris fasor épségét megmenteni.

Arany Horváth Zsuzsa

- A zalaegerszegi polgármesteri hivatalt és ezzel egy időben az áramszolgáltató illetékeseit is Boda László, a Városesztétikai Hivatal (VÁRTÁR) ügyvezetője kereste fel azzal a kéréssel, hogy keressünk megoldást a gömbkőris fasor megóvására - idézte fel az előzményeket Gecse Péter alpolgármester. - A hivatal szakemberei és a villamos cég munkatársai egyeztettek, ennek nyomán az áramszolgáltató műszaki iránymutatása mellett a hivatal vállalta, hogy kézbe veszi az ügyet, így az eredetileg tervezettnél 2 méterrel magasabb oszlopot helyeztek el a kivitelezéssel megbízott cég munkatársai a kérdéses helyen. Az önkormányzat megrendelésére múlt év december közepén végezték el a feladatot. A beruházás 558 ezer forintba került.

Fotó: Katona Tibor

Az alpolgármester hangsúlyozta, a város fontosnak tartja a környezetvédelmet, a környezeti nevelést, azt, hogy esztétikus, kulturált környezetben élhessenek a zalaegerszegiek - ennek köszönhető az is, hogy a zalai megyeszékhely kategóriájában első helyezett lett tavaly a Virágos Magyarország elnevezésű versenyen.

A várost ez az elismerés is arra sarkallja, hogy még nagyobb figyelmet fordítson a zöldfelületek fenntartására és megújítására. Azokat az elöregedett, megbetegedett fákat pedig, melyeket muszáj kivágni, folyamatosan pótolják, ahol azonban menthető a zöldnövényzet, ott igyekeznek mindent megtenni megtartása érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!