Zalaegerszeg

2017.01.01. 20:20

Így búcsúzott az óesztendőtől Zalaegerszeg

A mögöttünk hagyott hétvégével elbúcsúztunk az óévtől és köszöntöttük az újat. Nem tudjuk, mit hoz, de a kezdet vidám volt.

Arany Gábor

A kemény hideg is közrejátszhatott, ám a szemlélődők számára a szilveszter éjszakája meglehetősen visszafogottnak tűnt a megyeszékhelyen. A falak közé nem láthattunk be, hogy mi zajlott a házibulikon, de a telt házas szórakozóhelyeken sem hevült túl a hangulat. Az utcai évbúcsúztatót választók a Dísz téri koncertsátornál gyülekeztek, a közönség kényelmesen elfért. Az árusoknak nem kellett a kuncsaftok hosszú sorával megküzdeni. Jól fogytak a lélekmelegítő italok, és voltak, akik sétával is küzdöttek a mínuszok ellen: elballagtak a Kossuth téri négykerekű büféhez az újabb pohárkáért, a következőt pedig megint a Dísz téren vették magukhoz. Az éjfélkor kitörő tűzijátékpárbaj hangjai is elenyésztek városszerte bő fél óra alatt.

 

Nem terhelődtek túl az ügyeletek sem. Átlagos hétvégének nevezte a szilveszterit Vincze Luca vezető mentőtiszt. Mint elmondta, 76 feladatot láttak el kollégái megyeszerte 24 óra alatt újév reggeléig. Ittasság miatt sebesültek meg néhányan, de petárda nem okozott sérülést. Egy fiatal férfi felakasztotta magát, de időben levágták, ő a keszthelyi kórházba került. A megyei kórház sürgősségi osztályán dr. Gorza Éva is arról beszélt, hogy az átlagos hétvégi forgalomhoz képest nem volt eltérés szilveszterkor. Közel 30 beteget láttak el, de csak néhányat szilveszteri bajjal . Három férfit vittek be hozzájuk ittasságuk miatt, és ők látták el azt fiatal férfit, akit Batykon egy klubban rendezett évbúcsúztatón késeltek meg. A támadó az éjfél utáni percekben hatcentis pengéjű késsel szúrta meg az egyik vendéget, közölte Sznopek Veronika, a főkapitányság sajtószóvivője. A férfi ellen súlyos testi sértés miatt indult eljárás. Azt az információnkat nem erősítette meg, hogy a támadó is orvosi ellátásra szorult, mert őt a megsebesített férfi barátai verték meg.

Újév estéjén dugig telt a Dísz tér a hagyományos tűzijáték közönségével. Balaicz Zoltán polgármester rövid köszöntője és Hodánics Péter református lelkész áldása után kétezer rakéta rajzolt színes ábrákat az égre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!