Zalaegerszeg

2016.12.19. 18:20

Informatikai verseny: harminchat diák tizenkét iskolából a 13. I3-on

Zalaegerszeg - Programozásban használt folyamatábra, QR-kód és története, szakmákhoz kötődő szófelhő, közlekedéssel kapcsolatos kérdésekből álló rejtvény.

Arany Gábor

Ezekkel a feladatokkal kellett megbirkózniuk az ősszel 13. alkalommal meghirdetett Integrált internetes informatika (I3) versenyre jelentkezett diákoknak. Az egerszegi Munkácsy Mihály középiskola informatikai tanárai az általános iskolák felső tagozatosainak írták ki a levelező versenyt, amelyre 36-an jelentkeztek 12 iskolából. A feladatokat az iskola honlapján érhették el a versenyzők, akik közül 30-an teljesítették a kritériumokat. A hétfői eredményhirdetésen mindenki kapott ajándékot, a legjobbak plusz díjazásban részesültek.

Waldinger Ádám, Végh Bence, Rudics László, Hábli-Tóth Ákos, Vajdai Áron (első sorban balról jobbra). Nagy Milán, Krepsz Fanni és Czicza Szabolcs (hátsó sorban, balról jobbra)
Fotó: A szerző

Idén az első helyen Waldinger Ádám (Zalaszentbalázs) végzett, Végh Bence (Zrínyi-Bolyai) előtt. Három 3. helyet osztottak ki: Vajdai Áron (Sármellék), Hábli-Tóth Ákos (Zrínyi-Bolyai), Rudics László (Zalaszentbalázs). Különdíjas: Nagy Milán (Bagod), Krepsz Fanni és Czicza Szabolcs (Egry József, Keszthely).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!