Zalaegerszeg

2016.09.02. 19:11

Fenyegetőző főbérlő

Az albérleti díjon szabadultak el a volt főbérlő indulatai, a magáról megfeledkezett férfi ellen büntetőeljárás indult, amiben nemrég született vádirat.

Arany Gábor

A történet 2011 nyarára nyúlik vissza, az év július elején a 35 éves N. Norbert a társtulajdonában lévő zalaegerszegi, társasházi, harmadik emeleti lakást határozatlan időre albérletbe adta ki havi 35 ezer, illetve később 30 ezer forintért plusz a közüzemi szolgáltatások díja fejében.

A vádirat szerint a bérlet harmadik évében, 2014 augusztusában a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. a lakást megvásárolta, az ingatlan két hónappal később az állam tulajdonába került.

Ekkor olyan szerződés köttetett, hogy N. Norbert és tulajdonostársa a lakást továbbra is használhatják havi 9625 forint bérleti díj fejében. Feltétel volt viszont, hogy az ingatlant csak ők, illetve a velük jogszerűen lakó személyek használhatják. További hasznosítás, albérletbe adás, bérlőtársi jogviszony létesítése nem volt megengedett.

Ennek dacára N. Norbert nem szüntette meg a bérleti viszonyt, a változásról sem tájékoztatta albérlőjét, aki erről csak egy évvel később, 2015 októberében értesült, amikor a vagyonkezelő ellenőre megfordult a lakásban. Az ezt követő három hónapban az albérlő a korábbi díj helyett már csak 10-10 ezer forintot adott át N. Norbertnek, majd december végén kiköltözött a lakásból. A férfi azonban úgy ítélte meg, hogy volt albérlője tartozik neki, ezért a következő napokban több alkalommal is telefonos üzenetekben, illetve szóban is alpári stílusban megfenyegette őt, durva bántalmazását is kilátásba helyezve.

A fenyegetőzés miatt büntetőeljárás indult, és a férfi ellen önbíráskodás kísérletéért emelt vádat az egerszegi járási ügyészség, ahogy erről dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője érdeklődésünkre beszámolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!