Zalaegerszeg

2016.04.14. 16:37

Lapótyát is sütöttek - Vetélkedők az egerszegi diáknapok programján

Zalaegerszeg - Csütörtökön mintegy kétszáz fiatalt megmozgató vetélkedővel folytatódott az V. Zalaegerszegi Városi Diáknapok programja a Sportcsarnokban.

Magyar Hajnalka

A közép- és általános iskolák csapatai már hetekkel korábban készültek a versengésre, hiszen az előre kiadott feladatok között riport- és videókészítés, valamint vidám színpadi jelenet betanulása is szerepelt. A megyeszékhely testvérvárosainak jellegzetességeiből szintén alaposan felkészültek, hiszen erről is számot kellett adniuk a vetélkedő során.

Felvételünkön Bálint Viktória, Horváth Anita, Németh Laura és Simon Luca Kata mutatja, mi mindennel  vértezték fel magukat a szereplésre
Fotó: Pezzetta Umberto

Az Ady-gimnázium csapata az ukrajnai Beregszász nevezetességeiben, kultúrájában, gasztronómiájában mélyedt el, nem megfeledkezve az ott született Fedák Sáriról és a lekvárral töltött krumplis lapótyáról sem. Pénteken, a diáknapok zárásaként  a mozgásé lesz a főszerep, s minden a labda körül forog. A kézi-, kosár-, röplabda és focikupák eseményeinek más-más  iskolák adnak otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!