Zalaegerszeg

2016.03.04. 19:38

Barátság már 21 éve - Látogatókat fogadtak Bagod németországi testvértelepüléséről

Bagod, Zalaegerszeg – Bagod és németországi testvértelepülése, Heilbad Heiligenstadt vezetői látogattak pénteken a Zala Megyei Kormányhivatalba.

Varga Lívia

A két település hivatalosan 1995-ben kötött testvértelepülési szerződést. A 16 ezer lakosú, könnyűiparáról és gyógyfürdőjéről ismert német várossal tavaly ünnepelték a kapcsolatfelvétel 20. évfordulóját. Az együttműködés többek között diákcserékben nyilvánul meg, de az egyházközségek között is kialakult kapcsolat, sőt: bagodiak egy csoportja a két település közötti csaknem ezer kilométeres távolságot 2002-ben és 2006-ban is váltófutásban tette meg.

Dr. Sifter Rózsa és dr. Rumi Kriszta, valamint a két testvértelepülés polgármestere, Sipos Ferenc és Thomas Spielmann
Fotó: Katona Tibor

A kapcsolat motorja Thomas Spielmann polgármester és elődje, Bernd Beck, aki 1992-től húsz éven át irányította a Türingia tartományban található kisvárost. Ők és a város rehabilitációs klinikájának vezetője, továbbá egy iskolaigazgató, közszolgáltatók első emberei és helyi vállalkozók látogattak el Zalába, s ezen belül egyebek mellett a Zala Megyei Kormányhivatalba, amelynek működését dr. Sifter Rózsa mutatta be a vendégeknek. A találkozó után Thomas Spielmann polgármester leszögezte: egy jól működő rendszert ismerhettek meg, s pozitívumként emelte ki a hivatal állampolgárokkal való közvetlen kapcsolatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!