Zalaegerszeg

2015.09.12. 13:33

Tehetségek próbája Zalaegerszegen

A szülők folyamatosan figyelik gyermeküket, hogy mihez is van tehetsége, ha felismerik a talentumot, azt sem egyszerű eldönteni, hogy hova is írassák be a csemetét, ahol megfelelő szakértő felügyelet mellett pallérozódhat.

Varga Andor

Az iskolakezdés izgalmai után ehhez nyújtottak segítséget tegnap, sport és kultúra remekül megfért egymás mellett. Az információs standokon a szabadidő eltöltésének különböző lehetőségeit térképezhette fel a látogató, aki szinte a bőség zavarába keveredett. A keleti harcművészetek mellett a tradicionális sportágakon át futsal, triatlon, terepkerékpár, jégkorong és tájfutás is megjelent a kínálatban – a felsorolás pedig természetesen nem teljes. Újdonság volt a városban dinamikusan fejlődő darts, a művészeti irányba indulóknak pedig társastánc, moderntánc és balett bemutatók csináltak kedvet.

Az egerszegi szinkronkorcsolyázók is bemutatták tegnap tudásukat Fotó: Pezzetta Umberto

– Célunk, hogy közelebb hozzuk az iskolán kívüli elfoglaltságot kereső szülőket és a fejlesztő tevékenységeket végző szervezeteket – tájékoztatott Majer Piroska, a rendezvény felelőse.

A közönség kanapébeszélgetéseket is hallhatott a zalai sportélet emblematikus szereplőivel, akik a karrierről és az utánpótlás nevelésről is beszéltek. Matyasovszy Dalmát, Friss Szabolcsot, Merth Attilát, Kocsárdi Gergelyt sokan ismerik a városban és sokaknak mutathatnak példát a saját területükön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!