Zalaegerszeg

2015.05.15. 05:42

Iskolafelújítás és tervek Egerszegen

Mintegy 400 millió forintból újították fel a Mindszenty-iskolát Zalaegerszegen. Sikeres pályázat tette lehetővé az energetikai korszerűsítést az intézményben az elmúlt hónapokban, hangzott el május 8-án, az ünnepélyes avatón.

Zalai Hírlap

Nyílászárócserékre, homlokzatszigetelésre, modern kazánok beépítésére került sor és a padlásfödém szigetelése is megtörtént. Császár István általános helynök áldotta meg az épületet. A tornateremben az iskola diákjai adtak műsort, majd köszöntők hangoztak el. Balaicz Zoltán polgármester elmondta: a következő hónapokban több, a helyi katolikus közösségekkel közös fejlesztés valósul meg Zalaegerszegen.

A következő hónapokban számos fejlesztés indul meg
Fotó: szombathelyi egyházmegye

A Mindszenty-iskola Zárda utca felőli részen új parkolók kerülnek kialakításra, új tornacsarnokkal és vívóteremmel is bővülhet az iskola. Emellett Mindszenty-kertet hoznak létre az olai Ferences-templom mellett, és egy, a bíboros nevét viselő Zarándokközpontot és Múzeumot is kialakítanak a Göcsej Múzeum mellett. A Szent Család Óvoda felújítására önkormányzati támogatást ígért a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!