Zalaegerszeg

2015.05.05. 12:18

EKÁER: A hatósági zár hatásos volt

Zalaegerszeg - EKÁER számmal fuvarozott fóliaszállítmány kapott hatósági zárat a tulajdonos jelentős adótartozása miatt Zala megyében - tájékoztatta lapunkat április 5-én a NAV régionális sajtószóvivője.

Hajdu Péter

Kovács Mária, a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Adó Főigazgatóság sajtószóvivője közölte, hogy a címzett telephelyén már várták a revizorok a zárolt járműszerelvényt, és megkezdték az adózó vizsgálatát, aki huszonkét és fél millió forint tartozását azonnal rendezte.

A pénzügyőrök múlt héten az M70-es autóút csörnyeföldi pihenőjében állítottak meg egy műanyag fóliát szállító járműszerelvényt. A fuvarhoz az EKÁER számot megkérték, ugyanakkor a szállítmányt az EKÁER ügyelet a vevő jelentős adótartozása miatt kockázatosnak minősítette, ezért a járművet a helyszínen hatósági zárral látták el és azonnal értesítették a zalai adóellenőröket.

A revizorok a vevő telephelyén várták a szállítmányt, ahol tájékoztatták a cég képviselőjét a hatósági zár okáról, a tartozás mértékéről, s egyúttal megkezdték az áruk eredetének és a foglalkoztatottak bejelentésének vizsgálatát. A vizsgálat ideje alatt a társaság képviselője összesen több mint huszonkét és fél millió forintot utalt át, a NAV-nál különböző adónemeken nyilvántartott tartozások rendezésére.

A helyszínen megkezdett vizsgálatok folyamatban vannak, az adózó dokumentumokkal, bizonylatokkal igazolhatja, ha kötelezettségeinek eleget tett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!