Zalaegerszeg

2015.04.07. 13:31

XXVI. Zrínyi-Gordiusz matematikaverseny eredményei

Zalaegerszeg, Pécs - A XXVI. Zrínyi-Gordiusz matematikaverseny országos döntőjét a húsvéti nagyhéten rendezték április 1-3 között az idén először Pécsett.

Arany Gábor

A XXVI. Zrínyi-Gordiusz matematikaverseny országos döntőjét a húsvéti nagyhéten rendezték április 1-3 között az idén először Pécsett, tájékoztatta a lapot Pajor László, a verseny zalai főszervezője. A döntőbe 704 tanuló kapott meghívást határon belülről és túlról is, közülük 19 Zalából - ami rekord létszám. A verseny eredményhirdetésén az általános iskolások közül az 1-20., míg a gimnazistáknál az 1-10. helyezettek kaptak jutalmat.

A legjobb eredményt a zalaegerszegi Zrínyi gimnázium 10. osztályos tanulója, Németh Gábor érte el, aki 1 ponttal a dobogósok mögött a 4. helyen végzett.

Az általános iskolások mezőnyében a legjobb teljesítményt az egerszegi Eötvös Iskola 2. osztályos diákja, Kiss Balázs Viktor érte el 8. helyezéssel.

További díjazottak:

3. oszt.: 13. hely Németh Márton, Nagykanizsa Rozgonyi Általános Iskola

3. oszt.: 19. Tompos Gábor, Teskánd Csukás I. Általános Iskola

9. oszt.: 9. Szinyéri Bence, Nagykanizsa Batthyány Gimnázium

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!