Zalaegerszeg

2015.04.24. 14:49

Ismét a Czobor-örökségről

Zalaegerszeg - A Jobbik arra kéri a zalai kormánypárti képviselőket, ők is szólítsák fel lemondásra Lázár Jánost, hisz ő a felelőse az uniós pénzek intézésének.

Varga Lívia

Ezt mondta sajtótájékoztatóján a Jobbik zalaegerszegi elnöke és önkormányzati frakciójának vezetője, Pete Róbert annak kapcsán, hogy az Európai Bizottság felfüggesztette a fejlesztési források kifizetését 700 milliárd forint értékben, mert egyes eszközbeszerzéseket ötszörös, egyes munkatársi közreműködéseket kilencszeres mértékben áraztak túl. A jelek korrupcióra utalnak, a Jobbik ezért felszólítja a Fideszt: fizesse ki a felfüggesztett 700 milliárdot, fogalmazott Pete Róbert. Hozzátette: vajon, hogy fog megvalósulni az a sok ígéret, amit Orbán Viktor tett az egerszegieknek, ha így kezeli a kormány az uniós és egyéb pénzeket? Mikor lesz a beígért fejlesztésekből valami, ha a korrupció így átszövi a magyar fejlesztéspolitikát?

Pete Róbert reagált Siklósi Vilmos lapunkban megjelent olvasói levelére is, amelyben az önkormányzati képviselőket és a városért tenni akaró politikusokat szólította fel, hogy adakozzanak a Czobor-hagyatékra.

- Mi, jobbikosok tesszük a dolgunkat, s ahogy tőlünk telik, segítjük a rászorulókat. A Czobor-örökséghez is hozzájárulunk majd, bár támogatóink anyagi lehetőségei korlátozottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!