Zalaegerszeg

2015.03.02. 13:41

Válasz a Jobbik petíciójára

Zalaegerszeg – Írásban válaszolt Vigh László országgyűlési képviselő a Jobbik petíciójára, melyben a párt kérte: a képviselő érje el, hogy a város visszakapja az elveszített pénzeit.

Szabó Judit

Vigh László leszögezte: akik ismerik, tudják, milyen sokat dolgozik Zalaegerszeg lakói és vállalkozói, s az önkormányzat érdekeit szem előtt tartva. Majd rámutatott: a gazdasági válság nyomán az Európai Unió legyengült, és ettől nem lehetett független a magyar gazdaság sem, vagyis a kormány kényszerpályán mozog. Ennek ellenére folyamatosan arra törekszik, hogy az embereknek jobb legyen, írta Vigh László. „Elismerte az önkormányzatok gondos gazdálkodását is: 2013-ra 800 millió forint kiegészítő támogatást, 2014-re 1,3 milliárd forintot nyújtott a zalai megyeszékhelynek és idén eddig újabb 800 millió forintot adott a közbenjárásomra”, állt a fideszes képviselő válaszában.

Vigh László közölte: nagy lehetőség , hogy a 2014-2020 közötti  uniós fejlesztési ciklusban Zalaegerszeg   11,2 milliárd forintot fordíthat munkahelyteremtő gazdaságfejlesztésre, vállalkozásbarát és népességmegtartó településfejlesztésre. Levelét azzal zárta, ezután is arra törekszik, hogy minél kedvezőbb helyzetbe hozza Zalaegerszeget, s ehhez örömmel vesz minden segítő szándékú megkeresést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!