Zalaegerszeg

2015.03.10. 10:25

Elítélték a hamis pénzzel fizető kamaszt

Zalaegerszeg - Hamis pénzzel fizetett a kamasz, a járásbíróság kedden másfél év időtartamú próbára bocsátotta és elrendelte pártfogói felügyeletét.

Arany Gábor

Az egerszegi járásbíróságon dr. Czipóth Edit bíró által tárgyalt ügy lányege, hogy a megyeszékhely közeli településen élő, most 17 éves B. Richárd 2014. április 12. előtt valamikor gyerekkorú barátjától kapott két 10 ezer és egy darab 20 ezer forintos címletű hamis bankjegyet. B. Richárd tudta, hogy a bankjegyek nem valódiak, mégis megpróbált velük fizetni. Egy ízben szerencsével is járt: a Zalaegerszeg-Becsvölgye között közlekedő távolsági buszon vásárolt jegyet és az egyik tízezressel fizetett. A sofőr nem vette észre a hamisítást, erre csak akkor ébredt rá, amikor a bankjeggyel április 12-én az egerszegi Tescóban próbált vásárolni, de a pénztárnál kiderült, hogy bankó nem valódi. A kamasz ezt követően újra próbálkozott, május 13-án a lakására rendelt pizzát és szerette volna kifizetni a bankjegyekkel. Előbb a 20 ezrest adta oda, de a futár nem fogadta el, mert látta, hogy hamis. Ekkor a 10 ezressel próbálkozott, de ezzel sem járt sikerrel, a futár pedig ezek után bejelentést tett a rendőrségen.

B. Richárdot a járásbíróság folytatólagosan elkövetett pénzhamisításban mondta ki bűnösnek és próbára bocsátotta, amelynek időtartamát 1 év 6 hónapban állapította meg és elrendelte a fiatalember pártfogói felügyeletét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!