Zalaegerszeg

2014.12.22. 20:10

Ezüst karácsony

Zalaegerszeg - Több, időseknek szóló karácsonyi programnak is otthont adott hétfőn a Zalaegerszegi Városrészek Művelődési Központja.

Magyar Hajnalka

Délután a 95 tagot számláló Kertvárosi Nyugdíjas Klub tartott bensőséges összejövetelt, ahol dalkörük nagy sikert arató műsorát követően a maguk sütötte finomságokat kóstolgatva hangolódtak az ünnepre. Mint Szatmári Bálintné, a klub elnöke megosztotta velünk, a klubtagok között tizenöten már a nyolcvanötöt is betöltötték, de 90 év feletti klubtárs is részt vett a hangulatos összejövetelen.

Néptáncosok a színen, előtérben Pődör Anna és Borsos Bertalan. Fotó: Pezzetta Umberto

Este a Zala Megyei Esélyteremtési Ház decemberi gyűjtőakciójának zárásaként rendeztek karácsonyi ünnepséget az adakozóknak. Mint Kósi Zsolt, az esélyteremtési ház irodavezetője elmondta, kifejezetten a rászoruló idősek számára szervezték a gyűjtést, ami szép eredményt hozott. Sokan adakoztak, különösen a Volán nyugdíjasklubja járt élen a gyűjtésben, aminek eredményeként tartós élelmiszerek, ruhaneműk, háztartási eszközök – közte négy televízió – találhatnak gazdára. Az ajándékokat ma szállítják ki, a Máltai Szeretetszolgálat segítségével. A programon Boda László, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd a Kertvárosi Művészeti Egyesület néptáncosai, az Orfeum Vándorszínpad énekesei és a Black and Proud énekcsoport tagjai adtak műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!