Zalaegerszeg

2014.11.06. 16:51

A kistelepülési könyvtári ellátás helyzetéről

Zalaegerszeg - Szakmai nap keretében vették számba csütörtökön a Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban a kistelepülési könyvtári ellátás eredményeit és feladatait.

Magyar Hajnalka

A 2005-ben elindult fejlesztés számszerű eredményeit Szabóné Mikla Éva, a keszthelyi városi könyvtár igazgatóhelyettese foglalta össze, majd Sebestyénné Horváth Margit, a DFMVK csoportvezetője részletezte a felhasználói elégedettségről végzett felmérés tanulságait. Ezekből kitűnt, a könyvtárba járók a kistelepüléseken elsősorban az izgalmas olvasmányokat és a változatos közösségi rendezvényeket díjazzák, továbbá informatikai fejlesztésekre vágynak. Ezt követően három könyvtáros – Baksa Ferencné (Becsvölgye), Krápicz Lászlóné (Alsónemesapáti) és Zobbné Szummer Mónika (Szentpéterúr) – számolt be a saját településén szerzett tapasztalatairól, majd Mazzag Géza, Vasboldogasszony polgármestere beszélt minisztériumi forrásból elvégzett fejlesztéseikről.

Végül átadták az Olvasóinkért díjat, amit minden évben egy községi könyvtáros kap, szakmai munkájáért. Idén Hajgató Lászlóné vehette át az elismerést, aki 22 éve teljesít szolgálatot Zalaboldogfán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!