Zalaegerszeg

2014.10.21. 17:44

Díszoklevelek pedagógusoknak - Az átadó ünnepséget hangulatos műsor kísérte a zsinagógában

Zalaegerszeg - Arany-, gyémánt-, vas- és rubin-diplomákat, illetve Pedagógus Szolgálati Emlékérmeket adtak át a pedagógusok kitüntetési ünnepségén a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben kedden délután.

Nagy Katinka

Az ünnepséget hangulatos program kísérte. Felléptek a Kis utcai Óvoda apróságai, táncbetétekkel bővített előadást mutattak be az Ady-iskola tanulói, a zenéről pedig a zeneiskola növendékei gondoskodtak.

 

A díszoklevelek különféle „fokozatait" a diploma megszerzése óta eltelt évek száma szerint kapták az ünnepeltek: arany okiratot az 50, gyémántot a 60, vasat a 65, míg rubint a 70 éve végzett egykori főiskolások és egyetemisták vehettek át. Összesen 25 egykori tanárt köszöntöttek tegnap, akik közül 8-an arany-, 13-an gyémánt-, 3-an vasdiplomát vehettek át, míg Szőke Jánosné egyedüliként megkapta a rubin díszoklevelet.

Szőke Jánosné 1944-ben, az Esztergomi Tanítóképzőben kapta tanítói oklevelét. Pedagógus pályafutását 1953-ban a Jókai úti Általános Iskolában kezdte, később a Dózsa, majd a József Attila Általános Iskolában is dolgozott. Utóbbiból vonult nyugdíjba.

Pedagógus Szolgálati Érmet kapott három, idén nyugdíjba vonult pedagógus is. A kitüntetéseket Balaicz Zoltán polgármester és Horváthné dr. Molnár Katalin, a Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria képzési központjának elnök-rektorhelyettese adta át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!