Zalaegerszeg

2014.10.03. 12:40

35 év az alkohol elleni harcban

Zalaegerszeg - 35 éve kezdte meg működését a Göcsej Alkoholmentes Klub. A civil szervezet pénteken jubileumi rendezvényén emlékezett meg az évfordulóról.

Hajdu Péter

Balaicz Zoltán alpolgármester szólt a klub és a város együttműködéséről. A kezdetekről elmondta, 35 éve az akkori városi tanács, az alkoholizmus elleni országos, már intézményesített mozgalom részeként kezdeményezte a klub beindítását, a kor nagy problémája elleni mozgalom érdekében. Az elmúlt évtizedek működése bizonyítja, jó döntés volt, a mozgalmat sikerült naggyá tenni. A város folyamatosan támogatta e civil szervezet működését, melynek során állandó helyet biztosított számára a Kert utcában, és pénzzel is. Az utóbbi évben például mintegy félmillió forinttal. Az ünnepségen számos felszólaló beszélt a klub embereket, és családokat is megmentő tevékenységéről. Rettegi György klubelnök a programjaikról szóló beszámolóval adott bepillantást szervezet életébe, kulturális programjaikról, a kirándulásokról, ismeretterjesztő előadásokról, s e szenvedélybetegség elleni harcban szerzett tapasztalatról. Minden felszólaló, ő is méltatta Fekécs Imre, a klub létrehozója, első vezetője tevékenységét, aki örökös titkárként vesz részt a szervezet életében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!